Nyheter

Sozap listning gör investmentbolaget till en vinnare

Publicerad

den

Spelföretaget SOZAP meddelade att deras noteringsemission tecknades till 794 procent. Vidare framkom att deras aktie kommer att börja handlas på Nasdaq First North Growth Market den 9 juni 2021. Den höga överteckningen gör att många inte kommer att ha fått den tilldelning som de önskade, om ens alls.

SOZAP är emellertid ett av innehaven i det lilla investmentbolaget Onoterat, vars aktier handlas på NGM SME. Onoterat AB (publ) ägarandel uppgick till 4,2% innan ovan transaktion, vilket gör att SOZAP utgör en betydande andel av detta företags tillgångar.

En överteckning innebär vanligen, men inte alltid, att aktiekursen kommer att stiga i samband med noteringen. I detta fall verkar det emellertid vara fallet, och att det bara är att gratulera dem som har fått tilldelning. Det pågår nämligen redan en så kallad ”gråhandel” i aktien, och det till betydligt högre kurser än vad emissionen gjordes till. Flera källor har uppgett att bolagets värdering i denna handel närmar sig 300 Mkr, tre gånger den kurs som emissionen gjordes till. Stämmer detta är det bara att konstatera att investmentbolaget Onoterat är en vinnare, och att enbart denna investering motsvarar två gånger kursen som aktien i Onoterat handlas till i dag. Lägg sedan till att Onoterat har ytterligare ett portföljbolag som skall noteras innan halvårsskiftet, portföljbolaget FunRock AB (under namnändring till Fragbite Group AB).

Med dagens kurs kan det således vara en idé att titta på Onoterat som handlas på Nordic Growth Market, NGM SME, för den som önskar en exponering mot SOZAP. Onoterat köpte dessutom in sig i spelutvecklaren Gold Town Games i dag, ett bolag som det varit tyst om, men som nu köpt majoriteten i spelstudion Grand Pike AB. Därmed blir Gold Town Games ägare till licensrättigheterna till Baseball på Gold Town Games spelplattform W3XM.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version