Nyheter

SOXX ETF för en satsning på halvledarföretag

Publicerad

den

iShares PHLX Semiconductor ETF (Nasdaq: SOXX ETF) satsar på halvledarföretag som är börsnoterade i USA. Denna ETF kommer med en förvaltningskostnad på 0,46 procent.

Varför SOXX?

  1. Exponering för amerikanska företag som designar, tillverkar och distribuerar halvledare
  2. Riktad tillgång till inhemska halvledarlager
  3. Använd för att uttrycka en sektorvy

Investeringsmål

IShares PHLX Semiconductor ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av amerikanska aktier inom halvledarsektorn.

SOXX är en omfattande halvledar-ETF som tillhandahåller begränsad exponering för amerikanska börsnoterade företag i den branschen. Halvledarindustrin är starkt koncentrerad, så det faktum att SOXX täcker sina individuella säkerhetsvikter runt 8% får sin portfölj att avvika från vårt neutrala riktmärke och luta mot mindre företag. Det är också värt att notera att SOXX har en något bredare definition av den amerikanska halvledarindustrin: dess urvalsuniversum inkluderar företag som inte är baserade i USA utan bara är listade där. Bortsett från dessa skillnader ger SOXX stor sektorxponering. Det är också väldigt lätt att handla, en utmärkelse i sitt segment. Dess kostnadsförhållande är betydande, men rimligt med tanke på fondens starka spårning och skatteeffektivitet. Dess handel, starka förvaltning och utmärkta exponering för sitt segment gör SOXX till ett analytiskt val.

Handla SOXX ETF

iShares PHLX Semiconductor ETF (Nasdaq: SOXX ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i iShares PHLX Semiconductor ETF (Nasdaq: SOXX ETF).

Största innehav

KortnamnNamn
INTCINTEL CORPORATION CORP
AVGOBROADCOM INC
TXNTEXAS INSTRUMENT INC
NVDANVIDIA CORP
QCOMQUALCOMM INC
AMATAPPLIED MATERIAL INC
TSMTAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFACTURING
MUMICRON TECHNOLOGY INC
LRCXLAM RESEARCH CORP
KLACKLA CORP
TypVikt %
Semiconductors77.88
Semiconductor Equipment21.94
Cash and/or Derivatives0.18

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version