Nyheter

Sojaterminer backar när handlare tittar på Brasiliens väderlek

Publicerad

den

Chicago Board of Trade sojaterminer backade på tisdagen efter att ha nått sitt högsta pris i december när handlare bedömde riskerna från ogynnsamt skördeväder i Brasilien.

Spannmålshandlare fortsätter att noga titta på det brasilianska vädret eftersom Brasilien är världens främsta sojabönsleverantör och konkurrerar med USA om exporten. Värme och torka har skadat grödorna i de norra och centrala områdena av Brasilien.

Ytterligare varmt väder förväntas den här veckan, även om skördeförluster inte är universella, säger Arlan Suderman, chefsekonom för mäklarföretaget StoneX. ”Det finns väldigt lite i veckans prognos som ger hopp till bönder i torra områden i centrum-västra Brasilien. Förlusterna är stora för vissa bönder, men en bit bort ser skördarna bra ut.”

Minskningar i brasilianska skördeuppskattningar är ”inte tillräckligt stora nedskärningar ännu för att kräva en ökning av USAs export”, sa han

Det amerikanska jordbruksdepartementet bekräftade i ett dagligt tillkännagivande försäljningen av 198 000 ton amerikanska sojabönor till okända destinationer. Det var den femte sessionen i rad där det amerikanska jordbruksverket USDA rapporterade en daglig försäljning till endera Kina eller okända destinationer.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version