Nyheter

SoFi adderar en ny ETF med veckovis utdelning, WKLY ETF

Publicerad

den

På tisdag tillkännagav SoFi lanseringen av SoFi Weekly Dividend ETF (NYSE: WKLY ETF), den första ETF som är avsedd att ge en utdelning varje vecka till andelsägarna. WKLY ansluter sig till en SoFi ETF-familj som inkluderar SoFi Weekly Income ETF (NYSE: TGIF), som lanserades 2020 och var den första räntebärande ETF som erbjöd en veckovis utdelning till fondägare.

WKLY försöker spåra resultatet för SoFi Sustainable Dividend Index, som består av stora och medelstora företag på både USA och utvecklade internationella marknader som uppfyller en robust uppsättning hållbara utdelningsfilter. Värdepapper som valts ut för indexet har bibehållit sina utdelningar under de senaste 12 månaderna, beräknas fortsätta att betala de närmaste 12 månaderna och har mött många ytterligare skärmar som är utformade för att ta bort företag som riskerar att minska utdelningen. Fonden planerar att fördela inkomster från sina investeringar till aktieägarna varje torsdag.

”Betala dig själv först”, är ett av de äldsta talesätten när det gäller att investera, och inkomstgenererande investeringar kan vara några av de mest kraftfulla verktygen i en investerares arsenal”, säger Anthony Noto, VD för SoFi. ”Vi är mycket stolta över att få de innovativa veckodistributionsmetoderna för första TGIF och nu WKLY till både våra medlemmar och den bredare investeringsmarknaden.”

Passivt förvaltad

WKLY hanteras passivt och har en kostnadsprocent på 0,49%. SoFi har samarbetat med Tidal ETF Services för ETF:s tillit, strategi, administrativa och operativa aspekter. Toroso Investments biträder fonden.

Förutom WKLY och TGIF inkluderar SoFis innovativa ETF-sortiment också SoFi Gig Economy ETF (GIGE), den enda ETF som ger målinriktad exponering för de företag som driver och drar nytta av tillväxten i spelekonomin; SoFi Social 50 ETF (SFYF), som består av de 50 mest noterade amerikanska aktierna på SoFi Invest-plattformen; och SoFi Select 500 ETF (SFY) och SoFi Next 500 ETF (SFYX), som lanserades som de första två nollavgifts-ETF:erna på marknaden och kommer att förbli nollavgift fram till minst 30 juni 2021.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version