Nyheter

Société Générale breddar sitt råvaruutbud med fem nya produkter

Publicerad

den

Société Générale har breddat sitt råvaruutbud av börshandlade råvaror (ETC) med lanseringen av fem strategier. De fem ETCerna är noterade på Deutsche Boerse med totalkostnadskvoter (TER) som sträcker sig från 0,80 % till 1,20 %.

De fem strategierna är helt säkrade och spårar resultatet för enstaka råvaruterminskontrakt på bensin, råolja, eldningsolja, kaffe och koppar.

NamnTERUnderliggande
SG ETC Low Sulphur Gasoil Futures0,80 %Low Sulphur Gasoil Futures Contract
SG ETC RBOB Gasoline Futures0,80 %RBOB Gasoline Futures Contract
SG ETC Harbour ULSD Heating Oil Futures0,80 %NY Harbour ULSD Heating Oil Futures Contract
SG ETC Coffee ”C” Futures1,20 %Coffee ”C” Futures Contract
SG ETC Comex Copper Futures (HG)0,90 %Comex Copper Futures (HG) Contract

Rollover-mekanismen för terminskontrakt kan ha en positiv eller negativ inverkan på resultatet beroende på om marknaden är i contango eller backwardation.

Kontrakt måste bytas ut mot terminer med nästa löptid före utgångsdatumet för att undvika fysisk leverans av säkerheten de spårar.

SocGen lanserade sin första ETC, SG ETC Light Sweet Crude Oil (WTI) Future (SN5DAS), på Deutsche Boerse i oktober förra året med en avgift på 0,85 %.

Detta följde på dess förvärv av Commerzbanks aktiemarknads- och råvaruverksamhet (EMC) 2020, där banken ville dra fördel av sin närvaro i Tyskland och befintlig expertis inom produktstrukturering.

I december förra året listade den ytterligare fem ETC, SG ETC EUA Future (ETC000) med en TER på 4 %, SG ETC Gold Future (ETC073) och SG ETC Silver Future (ETC074) med TER på 1 % och SG ETC Brent Oil Future (ETC069) och SG ETC Natural Gas Future (ETC070) med avgifter på 0,90 %.

SocGens intåg i ETCs markerar dess första lanseringar sedan de sålde Lyxor till Amundi för 825 miljoner euro i januari förra året, men företaget har också ett befintligt utbud av ETCs noterade på Borsa Italiana.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version