Nyheter

Societe Generale blir det första företaget som vinner fransk kryptolicens

Publicerad

den

Societe Generales (GLE) kryptovalutadivision, SG Forge, har blivit det första företaget att få en fransk kryptolicens att erbjuda kryptotjänster i Frankrike från landets finansregulator. SG Forge är licensierad att tillhandahålla köp och försäljning, utbyte och förvaring av digitala tillgångar från och med den 18 juli, enligt Autorité des Marchés Financiers (AMF) hemsida.

Medan dussintals kryptoföretag, inklusive världens största kryptovalutabörs, Binance, är registrerade hos AMF, är kryptodivisionen av Frankrikes tredje största bank efter börsvärde den första att få en licens.

Registrering är nödvändigt för att företag ska kunna tillhandahålla kryptoförvaring, utbyte eller handelstjänster i Frankrike. Licensiering kräver att företaget är etablerat i Frankrike och att det ”följer vissa krav vad gäller organisation, ekonomiska resurser och affärsuppförande”, enligt AMF.

Därför bör licensiering visa en större överensstämmelse med myndighetskrav än registrering.

Med godkännandet bekräftar enheten sin pionjärroll i kryptotillgångarnas ekosystem, sa SG Forge VD Jean-Marc Stenger i ett uttalande, med hänvisning till ett ”viktigt steg” för det Ethereum-baserade CoinVertible stablecoin (EURCV).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version