Nyheter

SocGen lanserar sex börshandlade råvaror på Deutsche Boerse

Publicerad

den

Société Générale har lanserat sex börshandlade råvaror (ETC)-strategier när de utökar sitt produktutbud till Tyskland efter integrationen av Commerzbanks aktiemarknader och råvaruaffärer (EMC) 2020.

Företaget slutförde förvärvet av Commerzbank EMC i maj 2020 och vill utnyttja sin marknadsnärvaro i Tyskland samt sina nya struktureringsmöjligheter efter köpet.

SocGen lanserade sin första produkt i oktober, SG ETC Light Sweet Crude Oil (WTI) Future (SN5DAS), som är noterat på Deutsche Boerse med en total kostnadskvot (TER) på 0,85 %.

Förra veckan listade SocGen ytterligare fem ETC på Deutsche Boerse, inklusive SG ETC EUA Future (ETC000) – som erbjuder exponering mot EU:s koldioxidutsläpp via ICE EUA Futures-index – med en TER på 4 %.

De återstående ETCerna omfattar SG ETC Gold Future (ETC073) och SG ETC Silver Future (ETC074), med TER på 1 %, och SG ETC Brent Oil Future (ETC069) och SG ETC Natural Gas Future (ETC070) med totala kostnader kvoter på 0,90 %.

SocGen sa att de beslutade att gå in för att dra fördel av den ”gynnsamma detaljhandelsmarknaden med stark organisk tillväxt sedan COVID-19”.

Den franska jätten har varit aktiv på ETC-marknaden i Italien, med ett sortiment noterat på Borsa Italiana.

Det är också den första lanseringen från den franska kapitalförvaltaren sedan försäljningen av Lyxor till Amundi i januari.

SocGens avyttring av Lyxor i en affär på 825 miljoner euro i januari gjorde att det lämnade ETP-emittentutrymmet i Europa, men företaget är fortfarande aktivt som en ETF-tjänsteleverantör på kontinenten.

Företaget tillhandahåller för närvarande tjänster för auktoriserade deltagare, market making, swapmotparter och indexleverantörer till ETF-emittenter.

Vid tidpunkten för försäljningen var Lyxor den tredje största ETF-emittenten i Europa med 77 miljarder euro under förvaltning (AUM).

Förra månaden började Amundi slå ihop Lyxor ETFer med sin egna produkter i ett försök att uppnå skalfördelar och utöka sitt ESG-sortiment.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version