Nyheter

Småspararna behåller ARK ETF

Publicerad

den

För ARKK-investerare har de senaste tre månaderna varit ungefär lika dåliga som de någonsin blivit. Fonden, som dominerade alla rubriker under det senaste året, är mer än 30% lägre än någonsin. Trots detta ser vi hur småspararna behåller ARK ETF, de till och med ökar sitt innehav.

Trots detta fall har investerare totalt sett gjort mer än väl i från sig . Detta diagram från berättar historien.

ARKK har sett inflöden från privatinvesterare under 109 av de senaste 110 dagarna. Dessa data beräknas, men de kommer från en tjänst som heter Vanda Track, som hittade ett sätt att isolera detaljhandelsflöden. Om man tittar på data från ETF.com verkar det som om detaljhandeln utgör en liten del av de totala flödena.

Det kommer att ta lite mer smärta för att skaka investerarnas förtroende. Kanske är det en 50% nedgång. Eller kanske är det några år av underprestanda. Ingen vet inte var den gränsen är, men det verkar inte som att den är särskilt nära.

Handla ARK Innovation ETF

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK). Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version