Nyheter

Sju nya innehav för Midstream Energy fond i den årliga ombalanseringen

Publicerad

den

HANetf, har meddelat att det underliggande indexet, Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP), Alerian Midstream Energy Dividend har slutfört sin årliga ombalansering med tillägg av sju nya beståndsdelar.

Alerian Midstream Energy Dividend Index är ett fundamentalt viktat index baserat på den likvida, utdelningsbetalande delen av den nordamerikanska energiinfrastrukturmarknaden. Bland de nya aktörerna i den senaste ombalanseringen är Cheniere Energy Inc, det första amerikanska företaget att exportera flytande naturgas (LNG) sedan 2016.

En av konsekvenserna av den ryska invasionen av Ukraina var bristen på gas från Ryssland, en faktor som ledde till en växande efterfrågan på alternativa energikällor. LNG ses som en omedelbar lösning på energiproblemet, och med start i juni 2022 började USA förse Europa med mer flytande naturgas än vad Ryssland tidigare skickat genom pipelines.

Nordamerikansk energiinfrastruktur fortsätter att erbjuda attraktiva investeringsgarantier på den nuvarande volatila marknaden, inklusive generös avkastning och exponering mot reala tillgångar. Den 14 oktober 2022 var Alerian Midstream Energy Dividend Index (AEDW) i själva verket cirka + 7% YtD.

Företag verksamma inom energiinfrastruktursektorn genomför program för utdelningsökning och aktieåterköp, tack vare det överskottskassaflöde som genereras av betalda aktiviteter. Den kommande resultatsäsongen kommer att erbjuda företag möjligheten att lyfta fram dessa fördelar på företagsnivå.

Stacey Morris, analyschef på VettaFi, kommenterade: ”Energiinfrastrukturen är fortfarande välpositionerad med avseende på inflation, tack vare kontrakt som förutser en årlig utveckling av den senare. Eftersom stigande råvarupriser stimulerar uppmätt tillväxt av tillverkningssystem, strävar energiinfrastrukturföretag selektivt efter tillväxtmöjligheter relaterade till olja och naturgas, samtidigt som de investerar i möjligheter fokuserade på kolavskiljning, väte och förnybara bränslen, i syfte att positionera sig för framtiden.

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version