Nyheter

Silverpriset når högsta nivån på åtta år

Publicerad

den

Global Palladium Fund (GPF), som nyligen har noterat fyra fysiskt uppbackade Exchange Exchange Traded Commodities (ETC) – inklusive en som spårar spotpriset på silver -, säger att det har sett en tillväxt i investerarnas intresse för silver-ETC eftersom silverpriset når högsta nivån på åtta år.

Professionella investerare förblir positiva till silverpriset visar en ny GPF-undersökning. Institutionella investerare och kapitalförvaltare som avslöjar att de förväntar sig att silver kommer att stiga under året. 76% av professionella investerare förväntar sig att deras allokering till denna ädelmetall kommer att öka i år.

Alexander Stoyanov, verkställande direktör för GPF, sade: ”De senaste dagarna har silverpriset når högsta nivån på åtta år. Vår forskning visar att professionella investerare är optimistiska om de långsiktiga utsikterna för metallen. Silver används i många industriella applikationer, och aktiviteten här kommer sannolikt att öka när världen återhämtar sig efter den globala pandemilåset. Detta kommer att vara positivt för silverpriset. ”

Global Palladium Fund (GPF) nya ETC är noterade på Deutsche Börse och London Stock Exchange och har de lägsta avgifterna med totala utgiftskvoter (TER) från 0,145% till 0,20%. De nya fysiskt stödda guld-, silver-, platina- och palladium-ETC:erna spårar spotpriset för respektive metaller.

I och med att de handlas på Xetra innebär det att det går att handla dem hos svenska nätmäklare, till exempel  Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version