Nyheter

SDOG ETF för den som tror att högavkastande aktier tenderar att stiga snabbare

Publicerad

den

ALPS Sector Dividend Dogs ETF (SDOG ETF) spårar ett likavägt index av de fem högst avkastande S&P 500-papper i varje sektor. ALPS Sector Dividend Dogs ETF (SDOG ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,40 procent.

SDOG Factset Analytics Insight

SDOG är uppbyggt kring teorin att högavkastande aktier tenderar att stiga snabbare än aktier med lägre avkastning. SDOG börjar med S&P 500 och väger sedan lika de fem företagen i varje GICS-sektor med högst direktavkastning. Den väger även dessa sektorer lika, vilket introducerar permanenta sektorsfördomar. Den rekonstruerar sin portfölj årligen, men den balanserar sedan om den portföljen varje kvartal. SDOGs metodik kan få den att avvika avsevärt från vårt segments benchmark med en kraftig mid-cap tilt och enorma sektorsfördomar.

Investeringsmål

Fonden eftersträvar investeringsresultat som så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, replikerar resultatet för S-Network Sector Dividend Dogs Index (”det underliggande indexet”).

Strategi

Denna strategi ger följande potentiella fördelar:

Startuniversum: S&P 500 Index

Hög övertygelse lutning mot inkomst: Screening är isolerad på sektornivå, vilket ger hög utdelningsexponering genom att välja de fem högst avkastningsvärda värdepapperen i tio av de elva GICS-sektorerna (exklusive fastighetssektorn).

Sektor- och aktiediversifiering: Lika viktning på aktie- och sektornivå ger diversifiering samtidigt som man undviker sektorsfördomar.

Ombalansering/Rekonstitution:

Årlig rekonstitution – Enkel ettstegsscreening för att identifiera 5 högstavkastande värdepapper (baserade på regelbunden kontantutdelning) i tio av de elva sektorerna för Global Industry Classification Standard (GICS) (exklusive fastighetssektorn) den sista handelsdagen i november. Det årliga rekonstitutionsdatumet är den tredje fredagen i december.

Ombalanserat kvartalsvis baserat på data från 2:a fredagen i sista månaden i kalenderkvartalet (implementerat den 3:e fredagen) – Equal Sector (10%) & Equal Security (2%).

Fondsammanfattning

Det underliggande indexet består i allmänhet av 50 aktier på varje årligt rekonstitueringsdatum, vilket är den tredje fredagen i december varje år. Det underliggande indexets aktier måste vara beståndsdelar av S&P 500 Index, det ledande referensindexet för amerikanska aktier med stor kapital. Den underliggande indexmetoden väljer ut de fem aktierna i tio av de elva GICS-sektorerna som utgör S&P 500 som erbjuder den högsta direktavkastningen den sista bankdagen i november.

Handla SDOG ETF

ALPS Sector Dividend Dogs ETF (SDOG ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SDOG ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ALPS Sector Dividend Dogs ETF (SDOG ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ALPS Sector Dividend Dogs ETF (SDOG ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

VärdepapperSektorVikt
T&T Inc.Kommuniktionstjänster2.17%
Bristol-Myers Squibb Co.Health Care2.17%
People’s United Financial Inc.Finans2.16%
Valero Energy Corp.Energi2.15%
Lumen Technologies Inc.Kommuniktionstjänster2.11%
Altria Group Inc.Dagligvaror2.10%
Hewlett Packard Enterprise Co.Informationsteknologi2.10%
Philip Morris International Inc.Dagligvaror2.09%
Huntington Bancshares Inc.Finans2.09%
Omnicom Group Inc.Kommuniktionstjänster2.06%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version