Nyheter

SAVR når två miljarder i förvaltat kapital

Publicerad

den

I november 2020 gick SAVR ut med att bolaget lyckats med att nå ett stort mål. Under sitt första år som fondplattform nådde bolaget en miljard i förvaltat kapital. Detta skedde nästan på dagen ett år efter att SAVR startades. Bolagets ledning sade då att de skulle fira med att fortsätta framåt med nya milstolpar. Det är precis vad SAVR har gjort. Efter bara tre månader meddelar ledningen att SAVR når två miljarder i förvaltat kapital.

SAVRs ledning meddelar att de är stolta att vara bland de första och största som valt en annan affärsmodell än andra banker. SAVR återbetalar alla provisioner till sina kunder. De ser detta som ytterligare ett tecken på att SAVRs tjänster är uppskattade. Efter att SAVR når två miljarder i förvaltat kapital satsar SAVR mot nästa miljard.

Att det går snabbare när verksamheten startat är välkänt, men i detta fall kan SAVR fått draghjälp av den diskussion om provisioner som blossat upp i veckan. Både Nordnet och Avanza. har fått kritik för att de tagit emot provisioner från fondbolag, något som på intet sätt är olagligt. Nu skall emellertid Finansinspektionen utreda detta. Återigen, ingen kritik mot nätmäklarna. Det sista ordet i denna historia är nog inte sagt på lång tid.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version