Nyheter

Savelend för den som ledsnat på en skakig börs

Publicerad

den

I år när börsen varit minst sagt skakig är det många som tittar på ren utlåning, peer-to-peer (P2P). I Sverige finns flera olika företag som har detta som affärsidé, Savelend, Kameo, Tessin och Lendify är bara några av de alternativ sim finns.

Historiskt sett har Savelend varit den föredragna peer to peer investeringen i Sverige, vilket kan förklaras av att denna plattform av gett sina medlemmar den högsta genomsnittliga avkastningen. Detta kan emellertid förändras snabbt.

För den som väljer att investera i P2P lån finns det egentligen två kritiska faktorer som påverkar, dels avkastningen, dels risken. Inlåsningstider och annat har även det stor betydelse. Savelend har varit duktiga på att lyfta fram just avkastningen. På deras hemsida går att läsa

Vi erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och Inkassoportföljer med en förväntad avkastning på 7-9 % …

I realiteten har Savelend emellertid haft en en genomsnittlig avkastning på något över 9 procent sedan starten. Löptiderna ligger runt sex månader så inlåsningen är inte så pass lång. En kombination hög ränta och kort bindningstid är helt enkelt något som passar de flesta.

Savelend
Genomsnittlig avkastning portfölj7-9 %
Genomsnittlig löptid6 månader
Rörlig alt. bunden räntaBunden ränta
AndrahandsmarknadJa
Lån till privatpersonerJa
Lån till företagJa

I och med att lånen på Savelend är relativt korta så kommer inte stigande räntor att vara ett allt för stort problem. Att bolaget sedan har en andrahandsmarknad för sin lån gör det emellertid inte sämre.

Till Savelend

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version