Nyheter

Saturna Capital och HANetf lanserar aktivt förvaltad ETF med koldioxidutjämning

Publicerad

den

Saturna Capital och HANetf har gått samman för att lansera en aktivt förvaltad ETF med koldioxidutjämning. Den nya fonden kommer att investera i företag med robust ESG-policy.

Saturna Sustainable ESG Equity HANzero Ucits ETF förvaltas av Jane Carten och Scott Klimo och är en Ucits-version av sin USA-baserade fond som lanserades 2015.

Den nya strategin kommer att tilldelas 50-60 globala företag som är bäst i sin klass på olika ESG-, finans- och värderingsvärden och har goda tillväxtmöjligheter.

HANetf kommer att arbeta med koldioxidutjämningsspecialister South Pole för att neutralisera koldioxidutsläppen från sina investeringar genom projekt som Topaiyo Forest Conservation i Papua Nya Guinea och Musi River hydro-anläggningen i Sumatra, Indonesien.

Fonden kommer att screena positivt för företag med robust bolagsstyrning och ett åtagande att minska deras miljöpåverkan. Det kommer också att utesluta företag som är involverade i alkohol, vapen, spel eller utvinning av fossila bränslen.

Saturna Capital övervakar 5 miljarder dollar i tillgångar som förvaltas och Saturna Sustainable Active Global Equity Fund är dess andra ETF i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version