Nyheter

Så här kan du handla ARK Innovation ARKK ETF

Publicerad

den

ARKK är en aktivt förvaltad ETF som strävar efter långsiktig kapitaltillväxt. Denna börshandlade fond strävar efter att uppnå detta investeringsmål genom att under normala förhållanden främst (minst 65% av dess tillgångar) investera i inhemska och utländska aktier i företag som är relevanta för ARKK:s investeringstema för störande innovation. ARK definierar ”störande innovation” som introduktionen av en tekniskt aktiverad ny produkt eller tjänst som potentiellt kan förändra hur världen fungerar.

Företag inom ARKK inkluderar de som förlitar sig på eller drar nytta av utvecklingen av nya produkter eller tjänster, tekniska förbättringar och framsteg inom vetenskaplig forskning som rör DNA-teknikens områden (”Genomisk revolution’), industriell innovation inom energi, automatisering och tillverkning ”Industriell innovation”), den ökade användningen av delad teknik, infrastruktur och tjänster (”Next Generation Internet”) och teknik som effektiviserar finansiella tjänster (”Fintech Innovation”).

Varför investera i ARKK?

ARK Innovation ETF är fokuserad på ARK:s övertygelse om att innovation är nyckeln till tillväxt och bygger på hörnsteninvesteringarna som ger de bästa riskbelöningsmöjligheterna från ARKs innovationsbaserade teman.

Exponering mot innovation

ARKK tematisk exponering för multi-cap för innovation inom olika sektorer. ARK anser att värdepappren som hålls i ARKK utgör de bästa riskbelöningsmöjligheterna från ARKs innovationsbaserade teman.

ARKK syftar till att fånga långsiktig tillväxt med låg korrelation av relativ avkastning till traditionella tillväxtstrategier och negativ korrelation till värdestrategier.

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) erbjuder ett verktyg för diversifiering på grund av liten överlappning med traditionella index. Det kan vara ett komplement till traditionella värde- / tillväxtstrategier.

ARKK ETF Kombinerar top-down och bottom-up-forskning i sin portföljhantering för att identifiera innovativa företag och konvergens mellan marknader. Kostnadseffektiv: Ger ett billigare alternativ till fonder med verklig aktiv förvaltning i en börshandlad fond (ETF) som investerar i snabbt rörliga teman.

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) startades redan i oktober 2014.

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK).

Läs mer om ETFer från IG Market

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Största innehav

ViktFöretagTicker
9.80%TESLA INCTSLA
6.95%ROKU INCROKU
5.08%TELADOC HEALTH INCTDOC
4.53%SQUARE INC – ASQ
4.24%CRISPR THERAPEUTICS AGCRSP
3.79%INVITAE CORPNVTA
2.98%PROTO LABS INCPRLB
2.81%BAIDU INC – SPON ADRBIDU
2.81%SPOTIFY TECHNOLOGY SASPOT
2.75%ZILLOW GROUP INC – CZ

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version