Nyheter

Rysk metall utgör 42 procent av LME-lagren

Publicerad

den

London Metal Exchange (LME) noterade på torsdagen en förväntad ökning av andelen rysk metall i lagren, som utgör 42 procent av de totala lagren på 152 841 ton vilket är betydligt lägre än vad de historiskt sett utgjort.

Förra året beslutade LME att inte förbjuda rysk metall från att handlas och lagras i dess system eftersom en betydande del av marknaden fortfarande planerade att köpa landets metall 2023.

En ny månadsrapport från LME visade att den 31 januari uppgick ryskt aluminium till 41 procent av det totala värdet på 93 750 ton, medan motsvarande siffra för koppar var 94 procent vid 54 950 ton. För nickel var siffran 16 procent av total 42 774 ton.

”LMEs slutsats är att rysk metall fortsätter att konsumeras stöds av data om utflödet av rysk metall från LME-lager”, heter det. Den ryska andelen av alla tre metallerna steg från oktobernivåerna eftersom vissa handlare som beslutade att avstå från att köpa ryska märken, sa LME.

Men medan nivån på rysk koppar låg strax under sin historiska topp på 95 procent som noterades i september 2021, ligger lagren för aluminium och nickel betydligt lägre än sina toppnoteringar enligt de redovisade data som metallbörsen publicerade. De flesta lager av ryskt aluminium fanns i asiatiska lager, med inga i USA.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version