Nyheter

RSXJ ETF en satsning på ryska small caps

Publicerad

den

Market Vectors Russia Small-Cap ETF (RSXJ ETF) spårar ett marknadsviktat index av ryska småbolags värdepapper och depåbevis. Market Vectors Russia Small-Cap ETF (RSXJ ETF) som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,77 procent.

RSXJ Factset Analytics Insight

RSXJ erbjuder passiv exponering mot en svårtäckbar marknad. Den primära faktorn som skiljer RSXJ från den ryska småbolagsmarknaden, som vi definierar den, är dess geografiska exponering. Det beror på att fondens underliggande index inkluderar företag som producerar minst 50 % av sina intäkter i Ryssland, oavsett hemvist.

Som ett resultat är cirka 20 % av RSXJ:s portfölj exponerad mot företag med huvudkontor eller noterade utanför Ryssland. Även med denna bredare geografiska definition innehar fonden bara en relativt handfull aktier, som, när de staplas bredvid vårt smala jämförelseindex, skapar stora sektorsfördomar. Ändå erbjuder RSXJ – det första valet för utrymmet i ETF-form – anständig täckning som återspeglar dess svåra marknad.

Fondbeskrivning

VanEck Russia Small-Cap ETF (RSXJ®) försöker replikera så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, pris- och avkastningsutvecklingen för MVIS® Russia Small-Cap Index (MVRSXJTR), som inkluderar värdepapper från småföretag med företag som är registrerade i Ryssland eller som är registrerade utanför Ryssland men har minst 50 % av sina intäkter/relaterade tillgångar i Ryssland.

Fondsammanfattning

Investeringen strävar efter att replikera så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, pris- och avkastningsutvecklingen för MVIS® Russia Small-Cap Index. Fonden investerar normalt minst 80 % av sina totala tillgångar i värdepapper som utgör fondens jämförelseindex. Indexet inkluderar värdepapper från ryska småföretag. Den kommer normalt att investera minst 80 % av sina totala tillgångar i värdepapper från ryska företag med små kapital. Fonden är icke-diversifierad.

Handla RSXJ ETF

Market Vectors Russia Small-Cap ETF (RSXJ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i RSXJ ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Market Vectors Russia Small-Cap ETF (RSXJ ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i RSXJ. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

VärdepapperKortnamn% vikt
AEROFLOT PJSCAFLT RM7.71
DETSKY MIR PJSCDSKY RM7.17
CREDIT BANK OF MOSCOW PJSCCBOM RM7.15
SISTEMA PJSFCSSA LI7.01
SEGEZHA GROUP PJSCSGZH RM6.26
SAMOLET GROUPSMLT RM5.49
HEADHUNTER GROUP PLCHHR US4.99
PETROPAVLOVSK PLCPOG LN4.93
ROS AGRO PLCAGRO RM4.53
LSR GROUP PJSCLSRG RM4.43

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version