Nyheter

Royal Mint och HANetf godkände som sharia-kompatibla

Publicerad

den

Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (RM8U) har godkänts som sharia-kompatibela, efter en granskning av Amanie Advisors, ett välrespekterat sharia-rådgivningsföretag.

RMAU, som lanserades i samarbete mellan The Royal Mint och HANetf, har ansetts uppfylla kraven i sharia-principerna. Dessa principer hävdar att välstånd bör genereras från legitim handel och tillgångsbaserade investeringar, att investeringar också bör ha en social och etisk fördel för samhället i stort utöver enbart en investeringsavkastning, och att risker bör delas.

För att uppnå godkännandet (fatwa) har RM8U genomgått granskning av processerna som är involverade i att köpa, sälja och lagra ädelmetaller på sin plattform och investerare kan vara säkra på att strukturen för RM8U följer islamiska principer.

Andrew Dickey, Precious Metals Division Director på The Royal Mint, sa: ”Den islamiska investeringsmarknaden i Storbritannien växer och dess position som destination för sharia-kompatibla lösningar stärks. Med en rik historia som sträcker sig över 1 100 år och som hem för ädla metaller, är The Royal Mint stolta över att vara tillgängligt för ett större utbud av investerare. Det är också särskilt passande att detta kommer före månaden Ramadan, innan Eid al-Fitr-firandet börjar.”

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf, kommenterar: ”Vi är glada över att The Royal Mint Responsible Sourced Physical Gold ETC har bekräftats som sharia-kompatibel. Den islamiska investeringsgemenskapen växer och därför är det viktigt att se till att investeringsprodukter tillgodoser deras behov. Förutom att vara sharia-kompatibla, hoppas vi att investerare kommer att finna ETCens andra unika funktioner tilltalande, inklusive dess användning av endast efter 2019 ansvarsfullt anskaffade LBMA Good Delivery Bars, dess partiella allokering till 100 procent återvunna guldtackor och säkerhet och säkerhet som tillhandahålls av guldet som stöder att ETC förvaras vid The Royal Mints valv.”

Royal Mint har också godkänts som sharia-kompatibelt för sin handel med alla sina fysiska ädelmetalltransaktioner och kommer att fortsätta att arbeta med Amanie Advisors för att säkerställa kontinuerlig överensstämmelse med globala sharia-standarder och bästa praxis.

Handla RM8U ETC

HANetf The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RM8U ETCär en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version