Nyheter

Roundhill lanserar en Most Valuable Sports ETF, MVP

Publicerad

den

På onsdagen lanserade Roundhill Investments Roundhill MVP ETF (NYSE: MVP), den första ETF som är utformad för att investera i professionella idrottslag och ligor. Efter lanseringen av denna ETF, som kommer strax före March Madness, kommer företaget att ha en svit med fem ETF:er med en sammanlagd AUM på över 650 miljoner dollar.

Roundhill-grundare Will Hershey kommenterade: ”Vi är glada över lanseringen av denna ETF, som gör det möjligt för vardagliga investerare att äga andelar i idrottslag de känner och älskar. Den professionella idrottsindustrin hade ett svårt år 2020, men vi är övertygade om att en framgångsrik vaccinutveckling kommer att föra fans tillbaka till arenor över hela världen. ”

Den börshandlade fondens innehav består av professionella idrottslag (New York Knicks, New York Rangers, Atlanta Braves, Manchester United (NYSE: MANU), Juventus, Borussia Dortmund, AS Roma), professionella sportliga ligor (Formel 1 och WWE), och företag inom sportmedia och sportkläder (Nike, Puma, Adidas och MSG Networks).

Professionella idrottslag och ligor

“Professionella idrottslag och ligor är premium, knappa tillgångar som har en stark värderingsrekord. Med lanseringen av MVP är vi entusiastiska över möjligheten att ge investerare möjlighet att investera i denna tillgångsklass. Alla har möjlighet att vara ägare till MVP, säger Joe Pompliano, ETF-partner och grundare av sportvarumärket Huddle Up.

Lanseringen av MVP följer de framgångsrika lanseringarna av Sports Betting ETF (BETZ), Esports ETF (NERD) och Streaming ETF (SUBZ).

Roundhill Investments är en ETF-sponsor med fokus på tematiska och sektorsspecifika investeringar. Deras mål är att skapa tankeväckande investeringsprodukter som är utformade för att hjälpa investerare att uttrycka sin vision om framtiden.

Handla MVP ETF

Roundhill Investments Roundhill MVP ETF (NYSE: MVP) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i MVP.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version