Nyheter

Roundhill Investments diskuterar Metaverse och listar sin första fond i Europa

Publicerad

den

Tim Maloney, CFA, medgrundare och Chief Investment Officer, Roundhill Investments diskuterar Metaverse och listar deras första ETF i Europa med Deborah Fuhr och Margareta Hricova på ETF TV. Videoklippet kan ses nedan.

Roundhill Investments, har gått in i ETF-branschen i Europa och noterat Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV) på Deutsche Börse Xetra. METV är den första Metaverse ETF som noteras i Tyskland, och den andra börshandlade fonden med detta tema i Europa.

Metaverse är allmänt uppfattat som en efterföljare till dagens mobila Internet, men som kommer att involvera otaliga interoperabla och beständiga virtuella världar, också rikt integrerat i den fysiska världen, och därigenom skapa ett nytt medium och ekonomi för arbete, fritid och innovation.

Morgan Stanley och Goldman Sachs har uppskattat att Metaverse-ekonomin kommer att vara värd ungefär 8 biljoner dollar. Citi släppte en ny Global Perspectives & Solutions (Citi GPS) rapport med titeln Metaverse and Money: Decrypting the Future som förutspår att målmarknaden (TAM) för Metaverse-ekonomin kommer att ligga inom intervallet 10 biljoner dollar plus. Se hela rapporten här. Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, har sagt att han tror att Metaverse-ekonomin så småningom kommer att överträffa den fysiska världens.

Roundhill Investments har Roundhill Ball Metaverse ETF (METV) noterad i USA. Liksom den amerikanska börsnoterade ETFen kommer dess Europeiska ETF fysiskt att replikera Ball Metaverse-indexet av 44 företag som är involverade i 7 kategorier: datorer, digitala nätverk och data, uppslukande digitala plattformar, leverantörer av standarder för interoperabilitet, betalningshantering, digitala valutor och fysisk teknisk hårdvara och användbara.

Unikt är att Roundhill inte kommer att ha några säljare i Europa utan kommer enbart att förmedla marknadsföring för att öka medvetenheten och sälja ETFen.

Handla METV ETF

Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV) är noterad på Deutsche Börse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version