Nyheter

Robotrådgivare för ETFer lockar tiotusentals

Publicerad

den

En ny robotrådgivare för ETFer har sett sin app laddas ned mer än 10 000 gånger, vilket denna robotrådgivare anser vara ett rekord för denna typ av tjänst på den europeiska marknaden. Företaget bakom plattformen och appen är ETFmatic. Lanseringen skedde i juni 2016 med syfte att förse investerare med unika diversifierade portföljer till en så pass låg förvaltningskostnad som 0,5 procent per år. I dag finns appen tillgänglig på 17 olika marknader runt om i Europa.

En företrädare för ETFmatic säger att de anser att alla förtjänar ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att få sparpengarna att arbeta för en. Bolaget anser att investerare har fler fördelar av att bygga unika portföljer med hjälp av börshandlade fonder som byggstenar än av att använda sig av dyra fondprodukter från finansiella institutioner.

ETFmatic anser att en portfölj skall bete sig som investeraren vill, och inte sammanställas av någon annan som sedan sköter den på grund av sina egna incitament. Ett exempel som ETFmatic framhåller är att om investeraren är rädd för en marknadsnedgång så måste portföljen anpassas för detta faktum.

I dag har hundratals personer valt att anlita de tjänster som denna robotrådgivare för ETFer erbjuder, och bolaget har sett en ökning av kunder med cirka tio (10) procent i veckan sedan starten. Tjänsten kräver en minimal investering på £ 100 eller € 100.

ETFmatic säger att bolaget inte förväntar sig att Brexit skall ha en negativ inverkan på företagets tillväxtplaner, i alla fall inte på kort sikt. ETFmatic säger att på lång sikt vidtar bolaget de nödvändiga åtgärderna för att säkerställa att detta inte kommer att påverka ETFmatics förmåga att betjäna sina kunder utanför Storbritannien.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version