Nyheter

RMAU tillkännager verifiering av ansvariga inköp som en del av ESG-referenser

Publicerad

den

Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) har publicerat sin senaste ansvariga sourcingverifiering – vilket hjälper till att sätta standarden för ESG-referenser bland fysiska metall-ETC-leverantörer. RMAU tillkännager verifiering av ansvariga inköp som en del av ESG-referenser.

I april slutförde Royal Mint Physical gold ETC (RMAU) sin granskning två gånger per år som verifierar att 100 procent av guldtackorna överensstämmer med LBMA-programmet ’ansvarig inköp’. Dessutom producerades över 75 procent av tackorna efter 2019.

Good-delivery av guldtackor producerade efter 2019 måste följa LBMA:s förbättrade goda leveransriktlinjer, och RMAU har satt målet att 100 procent av dess guldtackor ska produceras efter 2019 i slutet av detta år. Royal Mint är en fullvärdig medlem av London Bullion Market Association, vilket gör RMAU till det enda gulduppbackade ETC som har denna försäkran för investerare.

Andrew Dickey, avdelningsdirektör för ädla metaller på The Royal Mint, säger: ”Vi vill att investerare som köper RMAU ska ha fullständigt förtroende för att guldtackor som stöder fonden är ansvarsfullt anskaffade och uppfyller de stränga kriterierna från London Bullion Market Association. Vi genomför två gånger årliga granskningar för att kontrollera varje guldfält och förblir helt i enlighet med LBMA: s ansvarsfulla souring-program. Vi bygger på detta åtagande och strävar efter att ha 100 procent av våra guldtackorna producerade efter år 2019 vid slutet av året. ”

Handla RMAU

RMAU handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version