Nyheter

Riskspridaren från Aktieinvest

Publicerad

den

Det är viktigt att sprida sina risker när man investerar i aktier och att inte ”lägga alla ägg i samma korg”, som man brukar säga. Därför har Aktieinvest skapat sparboxen Riskspridaren. Sparboxen innehåller de nio bolag med störst börsvärde i nio av huvudsektorerna på Stockholmsbörsen. De branscher som du investerar i med denna box är hälsovård, industri, material, teknik, dagligvaror, olja och gas, bank och finans, sällanköpsvaror, samt telekom.

Placeringsstrategi

God riskspridning

Kriterier

Boxen ses över en gång per år. Det bolaget med högst marknadsvärde inom branscherna hälsovård, industri, material, teknik, dagligvaror, olja och gas, bank och finans, sällanköpsvaror, samt telekom ingår i boxen. Om något bolag inom respektive sektor har fått ett större marknadsvärde än boxens innehav byts det gamla ut mot det nya bolaget.
Om innehaven ändrats kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

NamnBranschFördelning
AstraZenecaHälsovård10 %
Atlas Copco AIndustri10 %
BolidenRåvaror10 %
Essity BKonsument, stabil10 %
Evolution GamingGaming10 %
Fast. Balder BFastigheter10 %
Hexagon BTeknik10 %
Nokia SEKTelekom10 %
NordeaFinans10 %
Orrön EnergyEnergi10 %

Minsta köp

500 kr

Avgift

När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor per månadsköp. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt Aktieinvests prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via Aktieinvest spartjänst Andelsorder

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version