Nyheter

Rekordtillväxt för ESG index under 2020

Publicerad

den

Rekordtillväxten i ESG-index i år har aldrig setts tidigare i någon sektor, enligt Rick Redding, VD för Index Industry Association (IIA). Enligt IIA: s fjärde årliga jämförelseundersökning ökade antalet ESG-index med 40 procent det senaste året, vilket är den högsta ökningen jämfört med föregående år i någon större indexklass.

Denna rekordhöjning, som följer av en ökning med 13,9 procent från 2018 till 2019, kommer bland gynnsamma regler i Europa och en mer socialt medveten investerare. Den snabba ökningen av ESG-index återspeglar i hög grad andra delar av investeringsbranschen som ETF-rymden där det har varit en nyckeltrend i år.

Baer Pettit, ordförande för IIA, och ordförande för MSCI, sa att snabb indextillväxt ibland kan vara en återspegling av konkurrens mellan leverantörer, men med ESG är situationen annorlunda. ”Jag kan inte tänka mig en motsvarande tillväxt i branschen under de senaste 20 åren”, fortsatte Pettit. ”Utnyttjandet av ESG-riktmärken har sett över hela investeringsområdet, särskilt av större institutionella ägare.”

På andra håll var det en betydande tillväxt även för ränteindex som har ökat med 7,1 procent under det senaste året och 15 procent på 24 månader.

Redding tillade: ”Det fanns en märkbar tillväxt inom ESG-sektorn inom ränteinkomster eftersom produktutgivare ser ut att bygga mer diversifierade och ESG-kompatibla produkter. Fördjupat djupare visades tillväxten i ränteinkomsten inom hela spektret av indexunderkategorier, medan aktietillväxten främst koncentrerades till industrin / sektorn, tematiska och ESG-relaterade produkter.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version