Nyheter

Rekordomsättning för börshandlade fonder

Publicerad

den

Den europeiska ETF-industrin såg rekordhandel förra veckan i ett tecken investerare vänder sig alltmer till börshandlade fonder i tider med osäkerhet på marknaden. Enligt uppgifter från BlackRock nådde handeln över ETP-listor i Europa nästan 100 miljarder dollar under veckan som avslutades den 28 februari, mer än dubbelt så mycket som det genomsnittliga veckosnittet under 2019.

Ökningen av handeln kom när aktiemarknaderna korrigerades bland eskalerande rädsla för att coronavirus skulle kunna ha en långsiktig inverkan på den globala ekonomin. S&P 500 drabbades av sin värsta vecka sedan den globala finanskrisen sjönk med 8,4% förra veckan då det registrerade antalet fall av coronavirus nådde nästan 90 000 i 55 länder världen över.

Majoriteten av försäljningen skedde på aktiemarknaden med investerare som drog 27 miljarder dollar från globala ETP-aktier. Trots marknadsvolatiliteten nådde BlackRock, som såg att handelsvolymerna inom sitt europeiska ETF-intervall var 36,3 miljarder dollar, att spreadarna förblev i linje med historiska medelvärden.

Ursula Marchioni, chef för portföljanalyslösningar på BlackRock, kommenterade: ”Under de senaste 12 månaderna visar vårt samråd med över 600 europeiska stora flerförvaltningsförvaltare att investerare ökade användningen av ETF i sina portföljer med i genomsnitt 5% jämfört med 2018 , över både taktiska och strategiska val av tillgångsallokering i diskretionära och rådgivande propositioner, fondlänningar och fonder. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version