Nyheter

REAL ETF är en investering i den europeiska fastighetssektorn

Publicerad

den

Amundi FTSE EPRA Europe Real Estate UCITS ETF EUR (C) strävar efter att så nära som möjligt replikera utvecklingen av FTSE EPRAAREIT Developed Europes strategiindex för nettoavkastning, denominerat i euro, oavsett om trenden är stigande eller fallande.

Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot de mest likvida värdepapperen i den europeiska fastighetssektorn, i en enda transaktion. Mellan starten den 20 augusti 2009 och 17 februari 2014 var målet att replikera Euronext IEIF REIT Europe-index.

Beskrivning av Amundi FTSE EPRA Europe Real Estate UCITS ETF EUR (C)

Amundi FTSE EPRA Europe Real Estate UCITS EUR (C) investerar i Real Estate Investment Trusts (REITs) och fastighetsbolag med fokus på Europa. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi FTSE EPRA Europe Real Estate UCITS ETF EUR (C) är en liten ETF med tillgångar på 41 miljoner GBP under förvaltning. REAL ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla REAL

Amundi FTSE EPRA Europe Real Estate UCITS ETF EUR (C) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURREAL
Borsa ItalianaEUREPRE
Euronext ParisEUREPRE
London Stock ExchangeGBXEPRE
XETRAEURREAL

Största innehav

VärdepapperVikt %
VONOVIA SE11,2
SEGRO PLC6,72
LEG IMMOBILIEN AG3,54
UNIBAIL RODAMCO WESTFIELD3,02
AROUNDTOWN SA (DEU)2,67
SWISS PRIME SITE2,4
FASTIGHETS AB BALDER2,33
GECINA2,29
DEUTSCHE WOHNEN SE2,12
SAGAX AB-B2,11

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version