Nyheter

QRMI ETF en fond med fokus på Nasdaq-100 skyddad av säljoptioner

Publicerad

den

Global X NASDAQ 100 Risk Managed Income ETF (QRMI ETF) spårar ett index som innehar NASDAQ 100 -aktier samtidigt som de använder en optionsstrategi. Fonden köper 5% out of the money -säljoptioner och säljer at the money-köpoptioner varje månad. Global X NASDAQ 100 Risk Managed Income ETF (QRMI ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,60 procent.

QRMI Factset Analytics Insight

QRMI innehar beståndsdelarna i NASDAQ 100-indexet samtidigt som de använder en alternativhalsstrategi som innebär att man köper 5% out-of-the-money-köpoptioner och säljer köpoptioner som omfattas av pengarna till ett belopp som motsvarar portföljens värde.

Fondens börshandlade säljoptionspositioner köps månadsvis och kommer att hållas fram till en månads löptid. Vid utgången utnyttjas eller regleras dessa alternativ kontant. Optionsstrategin syftar till att generera en nettokredit, vilket innebär att premien som tas emot från försäljningen av köpoptionerna kommer att vara högre än den premie som betalas vid köp av säljoptioner. Investerare bör notera att försäljning av köpoptioner för pengarna begränsar fondens potential. Dessutom kan köp och försäljning av andra aktier än optionernas månatliga köp- och utgångsdatum resultera i olika avkastningar och buffertskydd.

Fondsammanfattning

Global X Nasdaq 100 Risk Managed Income ETF (QRMI) använder en skyddande nätkrediteringsstrategi1 för investerare som söker inkomstegenskaperna hos en täckt callfond, samtidigt som de minskar riskerna med en stor marknadsförsäljning med en skyddande put. QRMI försöker uppnå detta resultat genom att äga aktierna i Nasdaq 100 Index (NDX), samtidigt som man köper 5% out-of-the-money put option på NDX och säljer köpoptioner för pengarna på samma index.

Fondmål

Global X Nasdaq 100 Risk Managed Income ETF (QRMI) försöker ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för Nasdaq-100 Monthly Net Credit Collar 95-100 Index.

Varför QRMI?

Alternativ inkomstkälla. QRMI försöker skapa en alternativ inkomstkälla genom att sälja köpoptioner.

Riskinriktat tillvägagångssätt. QRMI köper säljoptioner för att minska riskerna med en stor marknadsförsäljning.

Månatliga utdelningar. QRMI förväntar sig att göra utdelningar varje månad.

En skyddande nätkrediteringsstrategi är en blandning av korta (sålda) köpoptioner och långa (köpta) köpoptioner där premierna från försäljningen av köpoptionerna blir högre än den premie som betalas vid köp av köpoptioner

En köpoption utan pengar ger rätt, men inte skyldighet, att sälja en underliggande tillgång till ett lösenpris under den underliggande tillgångens marknadspris; en köpoption utan pengar förmedlar rätten, men inte skyldigheten, att köpa en underliggande tillgång till ett lösenpris över den underliggande tillgångens marknadspris.

Handla QRMI ETF

Global X NASDAQ 100 Risk Managed Income ETF (QRMI ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i QRMI ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X NASDAQ 100 Risk Managed Income ETF (QRMI ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

Vikt (%)TickerNamn
10.87AAPLAPPLE INC
9.83MSFTMICROSOFT CORP
7.72AMZNAMAZON.COM INC
4.46TSLATESLA INC
3.97GOOGALPHABET INC-CL C
3.72FBFACEBOOK INC-CLASS A
3.70GOOGLALPHABET INC-CL A
3.59NVDANVIDIA CORP
2.12PYPLPAYPAL HOLDINGS INC
1.93ADBEADOBE INC

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version