Nyheter

QCLN ETF ger exponering mot företag som arbetar med ren energi

Publicerad

den

First Trust Nasdaq Clean Edge Green Energy UCITS ETF Acc (QCLN ETF) eftersträvar investeringsresultat som i allmänhet, före avgifter och utgifter, motsvarar de för ett aktieindex som kallas Nasdaq Clean Edge Green Energy Index. För att uppnå sitt investeringsmål är investeringspolicyn för denna fond att investera minst 90 % av dess nettotillgångar i en portfölj av aktievärdepapper som består av aktier i indexet eller i depåbevis som kan inkludera amerikanska depåbevis. (”ADRs”), Global Depositary Receipts (”GDRs) eller European Depositary Receipts (”EDRs”) som representerar värdepapper i indexet där direktinvestering i ett värdepapper som ingår i indexet inte är möjlig.

Beskrivning av First Trust Nasdaq Clean Edge Green Energy UCITS ETF Acc

First Trust Nasdaq Clean Edge Green Energy UCITS ETF Acc investerar i aktier med fokus på Clean Energy, Utilities, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,60 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). First Trust Nasdaq Clean Edge Green Energy UCITS ETF Acc är en liten ETF med tillgångar på 27 miljoner GBP under förvaltning. QCLN ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Nasdaq Clean Edge Green Energy-index spårar företag över hela världen som är verksamma inom ren energisektorn.

Handla QCLN ETF

First Trust Nasdaq Clean Edge Green Energy UCITS ETF Acc (QCLN ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURQCLN
Euronext AmsterdamEURQCLN
London Stock ExchangeGBXQCLN
London Stock ExchangeUSDQCLU
XETRAEURQCLN

Största innehav

VärdepapperVikt %
NIO Inc. (ADR)10.01%
Enphase Energy, Inc.8.84%
Tesla, Inc.7.63%
ON Semiconductor Corporation6.82%
Albemarle Corporation6.73%
SolarEdge Technologies, Inc.4.38%
XPeng Inc. (ADR)4.02%
Plug Power Inc.3.48%
Brookfield Renewable Partners LP3.16%
Wolfspeed, Inc.2.62%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version