Nyheter

Qatar ETF hoppas på sanktionshjälp

Publicerad

den

Qatars aktiemarknad och den landsspecifika ETF, iShares MSCI Qatar Capped ETF (NasdaqGM: QAT), som följer landet aktiemarknad klättrade under måndagen i hopp om att Dohas diplomatiska tvister med sina arabiska grannar kommer att lösas. Det innebär att Qatar ETF hoppas på sanktionshjälp.

Qatars utrikesminister sade sent på söndagen att Qatars Emir Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani kommer att delta i det årliga toppmötet mellan arabstaternas statschefer i Kuwait. Investerare jublade över nyheterna och satsade på att Sheikh Tamims närvaro kommer att vara ett steg mot förnyad dialog med Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Bahrain och Egypten.

Qatars börsindex, som har handlats nära de lägsta nivåerna på sex år, fortsätter att handlas 20 procent under nivåerna före de arabiska staternas pålagda sanktioner mot Qatar i juni.

De arabiska ländernas krav på Qatar

Enligt nyhetsbyrån Associated Press innehåller de arabiska ländernas krav på Qatar att landet begränsar sina diplomatiska förbindelser med Iran, stänger av det statligt finansierade satellitnätsnätet Al-Jazeera och andra medier. De vill även att Qatar klipper banden till alla ”terroristorganisationer” inklusive det muslimska brödraskapet och Libanon’s Hizbollah. De krävde också att Qatar utvisade de turkiska trupper som befinner sig i landet.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version