Nyheter

QABA ETF satsar på regionala banker

Publicerad

den

First Trust NASDAQ ABA Community Bank Index Fund (NasdaqGM: QABA ETF) är en börshandlad fond som söker replikera investeringsresultat som i allmänhet motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och kostnader) för ett aktieindex som kallas NASDAQ OMX® ABA Community Bank Index℠. QABA har en förvaltningskostnad på 0,60 procent.

Fondfakta

Indexet är ett marknadsvärderat viktat index som inkluderar stamaktierna för alla Nasdaq®-börsnoterade banker och banker eller deras holdingbolag som har utsetts till banker av Industry Classification Benchmark (eller det som American Bankers Association fastställer att ska klassificeras som sådana), men exkluderar:

  • Någon av de 50 största bankerna eller bankerna och deras holdingbolag baserat på tillgångsstorlek enligt de senast tillgängliga uppgifterna om samtalsrapporter som sammanställts av FDIC.
  • Alla banker eller banker som klassificeras som har en ”internationell specialisering” eller en ”kreditkortsspecialisering” som bestäms av de senast tillgängliga uppgifterna om samtalsrapporter som sammanställts av FDIC, förutsatt att sådana institut utgör majoriteten av tillgångarna om de är i innehav företag.

Ett värdepapper måste ha ett börsvärde på minst 200 miljoner dollar och en genomsnittlig daglig handelsvolym på tre månader på minst 500 000 dollar.

Dessutom måste ett värdepapper uppfylla vissa krav på driftshistorik, solvens och bokslut för att förbli berättigat att ingå i indexet.

Indexet balanseras om kvartalsvis och rekonstitueras halvårsvis.

Handla QABA ETF

First Trust NASDAQ ABA Community Bank Index Fund (NasdaqGM: QABA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i First Trust NASDAQ ABA Community Bank Index Fund (NasdaqGM: QABA ETF).

Största innehav

NamnSymbolVikt %
Commerce Bancshares IncCBSH3.53%
First Financial Bankshares IncFFIN2.42%
First Citizens BancShares Inc Class AFCNCA2.36%
BOK Financial CorpBOKF2.34%
Pinnacle Financial Partners IncPNFP2.34%
South State CorpSSB2.23%
TFS Financial CorpTFSL2.23%
Bank OZKOZK2.16%
Glacier Bancorp IncGBCI2.00%
Valley National BancorpVLY1.86%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version