Nyheter

Q1 2018, värre än Den stora Depressionen

Publicerad

den

Det första kvartalet 2018 injicerade en volatilitetsökning i den nioåriga tjurmarknaden. Det återstår ännu att se om det andra kvartalet blir lika grymt som det första. Notera att under det första kvartalet 2018 utvecklades amerikanska aktier värre än Den stora Depressionen. De fick sin värsta aprilstart sedan kraschen 1929 enligt data som har sammanställts av nyhetsbyrån Bloomberg.

Från och med den första tisdagen i april återspeglar S & P 500 en minskning med 3 % från år till år (YTD), vilket översteg dess 2,5% nedgång för nio decennier sedan, före en krasch som ledde till den stora depressionen. År 1929 bestod S & P Composite Index, som det då kallades för endast av 90 aktier.

Indexet stängde också under sitt 200-dagars glidande medelvärde, en viktig teknisk nivå, för första gången sedan juni 2016, som introducerar mer volatilitet på marknaden.

Bears in Control

I ett e-postmeddelande med CNBC föreslog Justin Walters, medarbetare på Bespoke Investment, att ”baserat på den senaste marknadsaktionen, har björnen tydligt kontrollen just nu … Minsta motståndets väg är lägre tills det kommer något för att vända den trenden.”

Större rädslor om protektionistiska handelspolitiska åtgärder från Vita Huset, en åtstramning av penningpolitiken och ökad reglering inom teknikområdet, inklusive Trumps nya agenda för att ta ner Amazon och dess grundare Jeff Bezos, bland bredare osäkerhet, har resulterat i en mycket instabil Q2.

Indexet för Dow Jones Industrial Average (DJIA) har dragits ner 3,9% YTD, vilket drivs av oro över Kinas återbetalningspriser i segment som jordbruksprodukter. Dow-komponentföretag med betydande exponering för internationella marknader, såsom flygplanstillverkaren Boeing Co. (BA)) och 3M Co. (MMM), har lett till nedgången.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version