Nyheter

ProShares Bitcoin-terminsfond har en av de största volymerna av alla börshandlade fonder

Publicerad

den

Medan ProShares Bitcoin-terminsfond BITO går från klarhet till klarhet med totalt 1,4 miljarder dollar i inflöden sedan slutet av oktober, tror en expert att VanEcks Bitcoin spot ETF har en chans på 200 att bli godkänd av den amerikanska finansinspektionen, SEC.

Sedan lanseringen den 19 oktober har ProShares Bitcoin (BTC) futures börshandlade fond (ETF) varit ett populärt val bland handlare, och stigit till de översta två procenten av alla ETFer i termer av total handelsvolym.

Bloomberg senior ETF-analytiker Eric Balchunas noterade på torsdagen att ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) handlade aktier för 400 miljoner USD på onsdagen, med dess genomsnittliga volym som konsekvent placerade den bland de översta två procenten av alla börshandlade fonder.

Inflöden på mer än 100 miljoner dollar

BITO har sett ungefär 112,79 miljoner dollar sammanlagt inflöden under de senaste nio dagarna. Medan siffran bleknar i jämförelse med de första två dagarna av fondens notering som gav inflöden till ett värde av 567,16 miljoner dollar respektive 489,51 miljoner dollar, noterade Balchunas att ”den här typen av konsekvent flödesålder är mycket sällsynt” för en nylanserad ETF.

BITO lanserades på New York-börsen den 19 oktober 2021 och har sedan dess ackumulerat mer än 1,4 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning. Investeraraptiten för fonden är fortsatt hög även om priset på BITO har misslyckats med att stiga och ligger för närvarande på 42,3 dollar, vilket är något under dess initiala noteringspris på cirka 43,2 USD. Balchunas föreslog att optionsvolymen kan vara den drivande faktorn bakom BITO i detta skede.

Nästan säkert att den fond som investerar i spot Bitcoin får avslag

Det verkar finnas ytterst litet hopp om att en Bitcoin ETF som spårar spotpriset kommer att godkännas inom den omedelbara framtiden. Erik Balchunas som föreslår att VanEcks spot ETF nästan säkert skulle slås tillbaka av United States Securities and Exchange Commission på söndagen den 14 november, deadline. Analytikern satte oddsen på ”dystra” 200-till-1.

På onsdagen sa ProShares investeringsstrateg Leks Gerlak till U.S. News & World Report att BITO inte borde ha några problem med att spegla värdet på Bitcoin eftersom terminskontrakt spelar en nyckelroll för att bestämma dess spotvärde:

”Det finns inget enskilt referenspris för Bitcoin, och handelspriset för Bitcoin varierar från en börs till en annan, ofta mellan en till två procent, och ibland med så mycket som fyra till fem procent. Expertforskning om detta ämne visar att Bitcoin-terminsmarknaden dominerar prisupptäcksprocessen.”

”Under de senaste åren har Bitcoin-terminer och Bitcoin historiskt sett gett mycket liknande avkastning. Både korrelation och beta har varit mycket nära ett till Bitcoin, tillade han.

Handla BITO ETF

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BITO. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version