Nyheter

Positiva Q2-resultat och förbättrad makroenergimiljö gynnar denna fond

Publicerad

den

Stacey Morris, analysdirektör vid indexleverantören för HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) säger att positiva 2Q-resultat för mellanstora energibolag och förbättrad energimakromiljö ger optimism åt rummet.

Morris säger rekordhöga europeiska och asiatiska LNG-priser som drivs av ökad LNG-efterfrågan i Sydamerika och mindre europeisk förnybar produktion belyser hur fossila bränslen fortfarande är en viktig del av den globala energimixen. Hon tillägger att cirka två tredjedelar av företagen i det underliggande indexet för HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) , som har stigit cirka 7,2% i slutet av september, är främst inriktade på aktiviteter som involverar naturgas.

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version