Nyheter

Politiska risker för börshandlade fonder med fokus på Brasilien

Publicerad

den

Utsikterna för brasilianska aktier och landsspecifika börshandlade fonder med fokus på Brasilien försämras, eftersom fler blir skeptiska över president Michel Temers förmåga att minska de offentliga utgifterna i kölvattnet av pågående korruptionsutredningarna. Denna gång tittar vi på iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ) och ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: BZQ).

Nyckeln till minskande statsskuld

Finansminister Henrique Meirelles sade att Temers pensionsrevisionsplan, som av investerare ses som nyckeln till minskande statsskuld, skulle kunna godkännas nästa år. Det är nog inte sannolikt att det sker år, vilket gör att investerare blir tvivelaktiga under kommande presidentval och minskade chanser att bli verkliga reformer. Några förväntar sig även lagstiftare att späda planer för att garantera att den genomförs.

Under tiden är de allierade i uppror och ovilliga att vidta ofrivilliga åtgärder under förhandsvalet, vilket skämmer över regeringen när det gäller den finanspolitiska anpassningen.

Brasiliens talman Rodrigo Maia hävdade att pensionsreformen var avgörande för att minska Brasiliens budgetunderskott och lagstiftare åtminstone bör ta itu med den minsta pensionsåldern och förändra fördelarna med tjänstemän, enligt Reuters. Sammantaget gör det att marknaden förväntar sig en mycket begränsad reform.

Starkare råvarupriser

På uppåtsidan driver Brasilien genom reformer inom sin energisektor och starkare råvarupriser stärker också den resursrika nationen. Den brasilianska aktiemarknaden stiger med stöd av råvarorna, och företag som Vale och Petrobras. Investerare väntar fortfarande på att de kvartalsvisa företagsresultaten ska släppas för de närmaste dagarna

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version