Nyheter

PLX ETF är en satsning på den polska börsen

Publicerad

den

Expat Poland WIG20 UCITS ETF (PLX ETF) är en börshandlad fond som spårar prestanda för WIG20 Index, med hjälp av den direkta fysiska replikeringsmetoden. Det är noterat på den bulgariska börsen och på Frankfurtbörsen (XETRA). Fonden är lämplig för bulgariska och utländska investerare som vill ha en likvid och diversifierad exponering mot den polska marknaden och regionen som helhet.

Beskrivning av Expat Poland WIG20 UCITS ETF

Expat Poland WIG20 UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Polen. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 1,38 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Expat Poland WIG20 UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner euro under förvaltning. PLX ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Bulgarien.

Investeringsstrategi

WIG 20-indexet följer de 20 största polska aktierna på Warszawas börs.

Handla PLX ETF

Expat Poland WIG20 UCITS ETF (PLX ETF) r en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURPLX
XETRAEURPLX

Största innehav

VärdepapperVikt %
POWSZECHNA KASA OSZCZEDNOSCI ORD15.07% 
KGHM POLSKA MIEDZ ORD10.30% 
POLSKI KONCERN ORD9.40% 
PEKAO ORD8.64% 
PZU ORD8.31% 
DINO POLSKA ORD SHS6.97% 
ALLEGRO.EU SA ORD5.96% 
CD PROJECT RED ORD5.56% 
LPP ORD5.42% 
POLSKIE GORNICTWO NAFTOWE I GAZ. ORD4.38% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version