Nyheter

PLAT ETF investerar i företag som ökar den årliga intäktstillväxten

Publicerad

den

WisdomTree Growth Leaders Fund (PLAT ETF) spårar en nivåvägd portfölj av globala stor- och medelstora företag utvalda av en ökad årlig intäktstillväxt. PLAT som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,20 procent.

WisdomTree Growth Leaders Fund (PLAT ETF) ger exponering för tillväxtföretag från alla sektorer med affärsområden verksamma på moderna plattformar eller digitala marknadsplatser. Vanliga kvalificerade företag kan innefatta: betalning, sociala nätverk, socialt spelande och innehåll och utveckling.

Fonden anser tillväxtföretag som de med minst 7% sammansatt årlig intäktstillväxt under de tre följande åren. Indexet vägs med värdepappers genomsnittliga lika- och marknadsvikter, med ett tak på 9% per emittent. Därefter genomförs en volymfaktorjustering där aktier med lägre handelsvolym är underviktade och viktminskningen omfördelas pro rata bland de andra värdepappren. Utöver det amerikanska är emittenter begränsade till 12% och kinesiska emittenter begränsas till 5%.

Indexet rekonstrueras och balanseras årligen. Den 1 augusti 2020 bytte PLAT namn från WisdomTree Modern Tech Platforms Fund.

Varför PLAT?

• Använd den för att ersätta eller komplettera både aktiva och passiva tillväxtorienterade investeringsstrategier

• Använd den för att tillgodose efterfrågan på potentiella högväxtföretag med potential för bättre ekonomi och långsiktig lönsamhet

• Få målinriktad exponering mot stora och medelstora aktier som är beroende av en plattformsbaserad affärsmodell

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för WisdomTree Growth Leaders Index. Under normala förhållanden kommer fonden att investera minst 80% av dess totala tillgångar i komponentpapper i indexet och investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de ekonomiska egenskaperna hos sådana komponentpapper. Indexet är utformat för att ge exponering mot aktier i företag som har upplevt intäktstillväxt och genererar intäkter från affärsområden som är aktiva på moderna plattformar eller digitala marknadsplatser baserat på flera faktorer. Fonden är icke-diversifierad.

Handla PLAT ETF

WisdomTree Growth Leaders Fund (PLAT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EPOL. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med WisdomTree Growth Leaders Fund (PLAT ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

NamnVikt %
Apple Inc9,9
Microsoft Corp9,75
Alphabet Inc-Cl A9,63
Amazon.com Inc8,39
Facebook Inc6,06
PayPal Holdings Inc2,43
Alibaba Group Holding Ltd ADR2,06
Salesforce.com Inc1,9
Just Eat Takeaway.Com Nv1,79
Snap Inc – A1,57
Övriga innehav46,5

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version