Nyheter

PHO ETF satsar på vatten

Publicerad

den

Invesco Water Resources ETF (Nasdaq: PHO ETF) spårar ett modifierat likviditetsviktat index för amerikanska börsnoterade företag som skapar produkter för att spara och rena vatten.

PHO som har en förvaltningskostnad på 0,60 procent, äger aktier i 36 olika företag. Det är en utdelande ETF.

PHO Factset Analytics Insight

PHO är en fond med vattentema för amerikanska företag som skapar produkter som sparar och renar vatten för hem, företag och industrier. Värdepapper bör också delta i den gröna ekonomin, enligt SustainableBusiness.com LLC. Innehav vägs av likviditet, med högst fem företag begränsade till 8% och resten fördelat lika. Indexet rekonstrueras årligen i april och balanseras om kvartalsvis.

Invesco Water Resources ETF (Fund) baseras på NASDAQ OMX US Water Index (Index). Fonden kommer i allmänhet att investera minst 90% av dess totala tillgångar i stamaktier och amerikanska depåbevis (ADR) och globala depåbevis (DDR) från företag i vattenindustrin som utgör det underliggande indexet. Underliggande index syftar till att spåra resultat för amerikanska börsnoterade företag som skapar produkter avsedda att spara och rena vatten för hem, företag och industrier. Fonden och indexet balanseras om kvartalsvis och rekonstitueras årligen i april.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för NASDAQ OMX US Water IndexSM (”underliggande index”). Fonden investerar vanligtvis minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet. Det underliggande indexet syftar till att spåra resultat för företag som skapar produkter som är utformade för att spara och rena vatten för hem, företag och industrier. Det underliggande indexet kan inkludera stamaktier, stamaktier, amerikanska depåbevis (”ADR”), aktier av fördelaktigt intresse och spårningsaktier. Fonden är icke-diversifierad.

Handla PHO

Invesco Water Resources ETF (Nasdaq: PHO ETF) erbjuder exponering mot amerikanska vattenaktier. Den börshandlade fonden handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Market Cap

Large-Cap Value1.65%
Large-Cap Blend16.23%
Large-Cap Growth8.44%
Mid-Cap Value
Mid-Cap Blend44.63%
Mid-Cap Growth3.70%
Small-Cap Value
Small-Cap Blend20.60%
Small-Cap Growth4.75%

Innehav

KortnamnFöretag% Vikt
XYLXylem Inc/NY8.58
ROPRoper Technologies Inc8.50
DHRDanaher Corp8.44
AWKAmerican Water Works Co Inc7.90
ECLEcolab Inc7.72
PNRPentair PLC4.45
AQUAEvoqua Water Technologies Corp4.32
AOSA O Smith Corp4.30
IEXIDEX Corp4.21
WATWaters Corp4.13

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version