Nyheter

Pensionsboken: den enkla vägen till bättre pension

Publicerad

den

Pensionsboken av Fredrik Lanner

häftad, Svenska, 2017
214 kr

Så får du mer som pensionär

Det svenska pensionssystemet är i grunden bra, men pensionerna är ofta för snålt tilltagna. Hur du klokast förbättrar dina inkomster på ålderns höst kan du läsa i nya Pensionsboken – den enkla vägen till en bättre pension.

Allt fler svenskar oroar sig över att pensionen inte ska räcka till. Sanningen är att många blir obehagligt överraskade av de låga beloppen, när de öppnar sina orange pensionskuvert eller gör en egen prognos över sina pensioner.

Även bland de politiker, som skapat pensionssystemet, hörs bekymrade röster om pensionens storlek. Senast i den kören hördes nyligen förre statsministern Göran Persson, som ansåg beloppen vara för låga. ¬

– Bästa sättet att få en bättre tillvaro som pensionär är att förstå hur systemet fungerar. Och det är inte alls så svårt som banker, försäkringsbolag och många andra försöker ge sken av. Mest för att ta hand om delar av ditt pensionssparande, i många fall till onödigt höga avgifter, förklarar pensionsrådgivaren Fredrik Lanner, författare till Pensionsboken.

– Blunda inte för den obehagliga sanningen. Se över dina pensioner. Helst så tidigt som möjligt. Med ett genomtänkt eget sparande har du alla möjligheter att förbättra ditt liv som pensionär.

Pensionsboken är utgiven av Sterners Förlag.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version