Nyheter

PCFP ETC ger tre gånger guldprisets utveckling

Publicerad

den

WisdomTree Gold 3x Daily Leveraged (PCFP ETC) Leveraged är en helt säkerställd, börshandlad Commodity (ETC) utformad för att ge investerare en hävstångsexponering mot guld. Denna ETC ger en total avkastning som består av 3 gånger den dagliga utvecklingen för Solactive Gold Commodity Futures SL -index (SOLWSGC1), plus ränteintäkterna justerade till återspeglar avgifter och kostnader i samband med produkten.

Om till exempel Solactive Gold Commodity Futures SL -index stiger med 1% under en dag, kommer denna ETP att stiga med 3%, exklusive avgifter. Men om Solactive Gold Commodity Futures SL -index faller med 1% över en dag, kommer denna ETP att sjunka med 3%, exklusive avgifter.

Solactive Gold Commodity Futures SL Index är utformat för att återspegla en investering i COMEX front månads guld terminskontrakt, rullar månadsvis ur löper ut första månadskontraktet och in i nästa första månadskontrakt. Indexet mäter överavkastningsprestanda baserat på terminsprisutvecklingen och rulla tillbaka. ETC ger dock en total avkastning som också inkluderar ränteintäkterna på det säkerställda beloppet.

Potentiella förmåner

• Få en hävstångsexponering för guldprisets utveckling

• Förstora din avkastning i en enkel handel

• Helt säkerställd

• Transparent prestanda och avgifter

• Lätt att investera: Allt i en investeringsprodukt som inte kräver att investerare hanterar lagring, försäkring eller leverans av guld

• Riskhantering: Du kan inte förlora mer än det investerade beloppet.

Likviditet: Handlar på börs, med flera auktoriserade deltagare och market makers (MM)

Potentiella risker

• Investeringar i korta ETPer och börshandlade instrument med hävstångseffekter är endast lämpliga för sofistikerade och/eller informerade investerare som förstår hävstång, daglig ombalansering och sammansatt daglig avkastning och är villiga att förstora potentiella förluster.

• Investerare kan förlora hela värdet på sin initiala investering, men de kan inte förlorar mer än sin initiala investering

• Förlusterna förstoras på grund av arten av hävstångseffekter. Därför Short och Leveraged ETPs är endast lämpliga för investerare som är villiga att ta en hög nivå av risk

• Transparent, kostnadseffektiv och helt säkerställd ETC-struktur

• Daglig sammansättning kan resultera i avkastning som en investerare inte kan förvänta sig, om investeraren har inte helt förstått hur en WisdomTree ETP fungerar

Handla PCFP ETC

WisdomTree Gold 3x Daily Leveraged (PCFP ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBP3LGOIE00B8HGT870
LSEUSD3GOLIE00B8HGT870
Borsa ItalianaEUR3GOLIE00B8HGT870
XetraEURPCFPIE00B8HGT870

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version