Nyheter

PAUM ETF ger exponering mot emerging markets företag som följer Parisavtalet

Publicerad

den

Invesco MSCI Emerging Markets ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF (PAUM ETF) syftar till att tillhandahålla den totala nettoavkastningen för MSCI Emerging Markets ESG Climate Paris Aligned Benchmark Select Index (”Referensindexet”), minus avgifternas inverkan.

Referensindexet spårar prestanda för stora och medelstora företag i 24 tillväxtmarknadsländer och syftar till att minska exponeringen för övergångs- och fysiska klimatrisker samtidigt som man strävar efter möjligheter som uppstår från övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp samtidigt som man anpassar sig till kraven i Parisavtalet. Referensindexet ger också exponering mot företag med höga ESG-mått och inkluderar TCFD-rekommendationerna (Task Force on Climate Related Financial Disclosures) och är utformat för att överträffa minimistandarderna för EU:s Paris-anpassade riktmärke som anges i kommissionens delegerade förordning ( EU) 2020/1818.

Referensindexet är konstruerat från MSCI Emerging Markets Index (”Moderindex”) genom att tillämpa indexleverantörens uteslutningskriterier. De återstående beståndsdelarna är sedan föremål för en optimering, som syftar till att anpassa referensindexet till målen i Parisavtalet genom att minska viktningen av företag som exponeras för klimatomställningsrisker, maximera viktningen av företag med högst exponering mot klimatomställning. möjligheter och minimera ex ante tracking error i förhållande till moderindex. De återstående beståndsdelarna är också föremål för en uppsättning diversifierings- och omsättningsbegränsningar.

Portföljförvaltarna strävar efter att uppnå fondens mål genom att använda portföljmodelleringsverktyg och -tekniker för att köpa och hålla en andel av indexpapper som representerar hela indexets egenskaper. Syftet med denna samplingsmetod är att replikera indexprestanda så nära som möjligt samtidigt som man minskar de kostnader som normalt skulle uppstå vid full replikering. Fonden balanseras om i takt med förändringar i referensindexet, som ses över och ombalanseras halvårsvis.

Denna ETF hanteras passivt.

Beskrivning av Invesco MSCI Emerging Markets ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc

Invesco MSCI Emerging Markets ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc investerar i aktier med fokus på Climate Change, Social/Environmental, Emerging Markets. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI Emerging Markets ESG Climate Paris Aligned Benchmark Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 332 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,19 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Invesco MSCI Emerging Markets ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc är en mycket liten ETF med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. ETF:en är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI Emerging Markets ESG Climate Paris Aligned Benchmark Select-index spårar stora och medelstora värdepapper från tillväxtmarknader över hela världen. Indexet syftar till att ge större vikt till företag som gynnas av omställningen till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp. Dessutom beaktas EU:s direktiv om klimatskydd. Moderindex är MSCI Emerging Markets.

Handla PAUM ETF

Invesco MSCI Emerging Markets ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc (PAUM ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURPAEM
London Stock ExchangeGBXPAEX
London Stock ExchangeUSDPAEM
SIX Swiss ExchangeUSDPAEM
XETRAEURPAUM

Största innehav

NamnISINVikt %
TAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFAC TWD10TW00023300086.90%
TENCENT HOLDINGS LTD HKD0.00002KYG8757216344.16%
ALIBABA GROUP HOLDING LTD USD0.000003125KYG0171911423.61%
BYD CO LTD-H CNY1CNE1000002962.64%
XINYI SOLAR HOLDINGS LTD HKD0.1KYG9829N10252.00%
DELTA ELECTRONICS INC TWD10TW00023080041.96%
ADANI GREEN ENERGY LTD INR10INE364U010101.90%
BYD CO LTD -A CNY 1.0000CNE1000015261.88%
MEITUAN-CLASS B USD0.00001KYG5966910411.56%
REALTEK SEMICONDUCTOR CORP TWD10TW00023790051.52%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version