Nyheter

Pando Asset går in på den europeiska marknaden med en krypto-ETP för flera tillgångar

Publicerad

den

Pando Asset har tagit sig in på den europeiska marknaden med en börshandlad produkt (ETP). Pando Asset Crypto 6 ETP är noterat på den schweiziska SIX Exchange med en total kostnadskvot (TER) på 2 procent.

ETP spårar Vinter Pando Crypto Basket 6-index, som ombalanserar kvartalsvis för att fånga de sex största kryptotillgångarna efter börsvärde.

Indexet övervikter mindre beståndsdelar och allokerar för närvarande 39,6% till bitcoin, 27,3% till ethereum, 11,9% till binance, 8,1% till solana, 7,3% till cardano och 6% till polkadot.

Pando6 är helt säkerställt och använder liksom andra kryptobörshandlade sedlar (ETN) säkerhetsfunktioner såsom auktorisering av flera signaturer, vitlistningsadresser, kylförvaring och en revisionsspår.

ETP:s underliggande index omviktas baserat på tillgångsavkastning, volatilitet, börsvärde och handelsvolym.

Om målantalet kvalificerade beståndsdelar inte uppnås kan Vinter välja att inkludera icke kvalificerade tillgångar i riktmärket.

Stablecoins, indextokens, tillgångar som genomgår ett initialt mynterbjudande och de som bedöms vara bedrägliga av tillsynsmyndigheter är för närvarande exkluderade från ETP:s investeringsuniversum.

Junfei Ren, partner på Pando Asset, kommenterade lanseringen: ”Pando Assets uppdrag är att tillåta investerare att säkert, enkelt och effektivt delta i kryptotillgångar utan att oroa sig för lagring av privata nyckelrisker och systematiska säkerhetsfrågor.”

Jacob Lindberg, VD för Vinter, tillade: ”Vi hoppas att produkter som ETP kommer att fortsätta att överbrygga gapet mellan krypto som tillgångsklass och de institutioner som vill investera i det.”

Pando6s debut är bara den senaste i en serie ETP:er med flera tillgångar som spårar Vinter-index inklusive nio produkter från 21Shares.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version