Nyheter

OUNZ ETF låter innehavarna ta leverans av fysiskt guld

Publicerad

den

VanEck Merk Gold Trust (OUNZ ETF) spårar guld spotpriset, minus utgifter, med hjälp av guldtackor och mynt som hålls i Londons valv. Investerare kan lösa in sina aktier mot guld i steg om 1 troy oz. VanEck Merk Gold Trust (OUNZ ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad om 0,25 procent.

OUNZ Factset Analytics Insight

OUNZ, till skillnad från andra guldfonder som har fysiska ädelmetaller, tillåter enskilda investerare att lösa in aktier i utbyte mot guldmynt och -tackor. Liksom de flesta guldfonder bör OUNZ hålla sig nära guldpriset, endast släpa efter sin avgift, vilket gör det till ett utmärkt sätt att få exponering för guldpriset. OUNZs NAV fastställs av London PM-fix, så uppenbara premier och rabatter kan helt enkelt återspegla ett inaktuellt NAV.

Även om möjligheten att lösa in mot faktiskt guld är unik, är det viktigt att notera att höga minimiavgifter gör det opraktiskt att lösa in mindre kvantiteter. Medan långsiktiga vinster är skattepliktiga med 28 % skattesats, är inlösen av aktier mot guld inte en skattepliktig händelse förrän mynten eller staplarna har sålts.

Översikt

VanEck Merk Gold Trust (”Trusten” eller ”OUNZ”) ger investerare ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt att köpa och hålla guld genom en börshandlad produkt med möjlighet att ta emot fysisk leverans av guld.

Trustens primära mål är att ge investerare en möjlighet att investera i guld genom aktierna och kunna ta emot fysiska guldtackor (fysiskt guld) i utbyte mot sina aktier. Trustens sekundära mål är att aktierna ska återspegla utvecklingen av guldpriset minus kostnaderna för stiftelsens verksamhet.

Nyckelord

Leverans. VanEck Merk Gold Trust innehar guldtackor i form av tilldelade London Bars. Det särskiljer sig genom att ge investerare möjlighet att ta fysisk leverans av guldtackor i utbyte mot sina aktier.

Konvertibilitet. I syfte att underlätta leverans har Merk utvecklat en egen process för omvandling av London Bars till guldmynt och barer i valörer som investerare kan önska.

Skatteeffektivitet. Att ta emot guld är inte en skattepliktig händelse eftersom investerare bara tar i besittning av det de redan äger: guldet.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investerare en möjlighet att investera i guld genom aktierna och kunna ta leverans av fysiskt guld i utbyte mot dessa aktier. Trustens sekundära mål är att aktierna ska återspegla utvecklingen av guldpriset minus kostnaderna för stiftelsens verksamhet. Varje aktie representerar en bråkdel av odelat fördelaktigt intresse i stiftelsens nettotillgångar. Trustens tillgångar består huvudsakligen av guld som innehas för trustens räkning i finansiella institutioner för förvaring.

Handla OUNZ ETF

VanEck Merk Gold Trust (OUNZ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i OUNZ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med VanEck Merk Gold Trust (OUNZ ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version