Nyheter

OUFU ETF för den som vill minska koldioxidutsläppen

Publicerad

den

Ossiam US ESG Low Carbon Equity Factors UCITS ETF 1A (USD) (OUFU ETF) investerar i aktier med fokus på Multi-Factor Strategy, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45 % per år. Fonden replikerar resultatet av det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Ossiam US ESG Low Carbon Equity Factors UCITS ETF 1A (USD) är en liten ETF med tillgångar på 72 miljoner GBP under förvaltning. OUFU ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Fondens mål är att leverera nettototalavkastningen för ett urval av noterade amerikanska aktier. Fonden är en aktivt förvaltad UCITS ETF och dess sammansättning begränsas inte av något index. Fondens investeringsuniversum består huvudsakligen av aktier.

Förvaltningsbolaget använder en kvantitativ modell som implementerar en tematisk regelbaserad exkluderingsmetod som syftar till att bedöma stora, medelstora och småbolagsaktier från amerikanska marknader baserat på finansiella data och ESG-betyg (Environment, Social, Governance):

• Modellen tillämpar först ett Best-In-Class-filter som består i att välja 80 % bäst ESG-rankade aktier för varje industriell delsektor.

• Modellen tillämpar sedan ett etiskt filter för att utesluta vissa värdepapper (t.ex. allvarliga kontroverser, brott mot FN:s Global Compact principer).

Förvaltningsbolaget använder ett optimeringsförfarande för att bestämma vikten av aktierna som väljs ut av den kvantitativa modellen med hänsyn till växthusgasrelaterade begränsningar (t.ex. måste de totala växthusgasutsläppen vara 40 % lägre än utsläppen för motsvarande sektor i investeringen Universum)

Handla OUFU ETF

Ossiam US ESG Low Carbon Equity Factors UCITS ETF 1A (USD) (OUFU ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXLOUF
London Stock ExchangeUSDOUFU
XETRAUSDOUFU

Största innehav

VärdepapperVikt %
AMAZON.COM INC ORD4.09% 
LIBERTY BROADBAND CORP C1.93% 
TESLA ORD1.72% 
HOME DEPOT ORD1.50% 
COMCAST ORD1.30% 
ROBERT HALF ORD1.30% 
VIACOMCBS INC B ORD1.09% 
WALT DISNEY ORD0.99% 
ALLEGION PLC0.98% 
AECOM0.97%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version