Nyheter

OSX4 ETF en fond som väljer investeringar med hjälp av maskininlärning

Publicerad

den

Ossiam Europe ESG Machine Learning ETF UCITS 1C (EUR) (OSX4 ETF) investerar i Europeiska ESG-aktier. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Fonden väljer sina investeringar med hjälp av maskininlärning.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Ossiam Europe ESG Machine Learning UCITS ETF 1C (EUR) har förvaltade tillgångar på 98 miljoner GBP. OSX4 ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Luxemburg.

Fondens höjdpunkter

• Ger exponering mot europeiska aktier

• Använder maskininlärning för att avslöja och utnyttja mönster mellan ESG -profiler och ekonomisk prestanda, med syfte att identifiera ekonomiska möjligheter i ESG -data

• En investeringsprocess som syftar till att minska volatiliteten och nedgången i portföljen samtidigt som man bibehåller ett högt deltagande i uppåtsidan

• En mångdimensionell policy baserad på normativa ESG-uteslutningsfilter inklusive och minskning av koldioxidutsläpp i växthusgasutsläpp

• Denna produkt främjar miljömässiga eller sociala särdrag men har inte som mål en hållbar investering. Det kan investera delvis i tillgångar som har ett hållbart mål, till exempel kvalificerade som hållbara enligt EU -klassificeringen.

Handla OSX4 ETF

Ossiam Europe ESG Machine Learning ETF UCITS 1C (EUR) (OSX4 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUROSX4
Borsa ItalianaEUREUMV
London Stock ExchangeGBXLEMV
London Stock ExchangeEUREUMV
SIX Swiss ExchangeEUREUMV
XETRAEUROSX4

Största innehav

VärdepapperVikt %
NOVO-NORDISK ORD4.86% 
KONINKLIJKE AHOLD DELHAIZE NV ORD4.69% 
ROCHE ORD4.53% 
PERNOD-RICARD ORD4.42% 
GIVAUDAN ORD4.38% 
DEUTSCHE TELEKOM AG ORD4.37% 
CAPGEMINI ORD3.63% 
E.ON ORD3.44% 
FRESENIUS SE ORD3.26% 
ORANGE ORD3.25% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version