Nyheter

Ossiam stänger FTSE 100 och ESG ETFer på tillväxtmarknader efter låg efterfrågan

Publicerad

den

Smart beta-specialist Ossiam stänger flera ETFer, företaget har avvecklat sin lågvolatilitet FTSE 100 och ESG ETF:er på tillväxtmarknader på låg efterfrågan från investerare.

I ett aktieägarmeddelande sa företaget att både £2m Ossiam FTSE 100 Minimum Variance UCITS ETF (UKMV) och £10m Ossiam Emerging Markets ESG Low Carbon UCITS ETF (DEMV) kommer att stängas den 22 juni.

Det sista handelsdatumet för ETF:erna på den primära marknaden kommer att äga rum den 15 juni, tillade företaget.

DEMV är för närvarande noterat på Deutsche Boerse, SIX Swiss Exchange, Borsa Italiana, London Stock Exchange (LSE) och Luxemburgbörsen, medan UKMV för närvarande är noterat på LSE och Luxemburgbörsen.

ETF:erna har visat på låga nivåer av efterfrågan och tillgångar under förvaltning, samtidigt som de fokuserar på nyckelområden för tillväxt med avsikten att bringa bolagets delfonder i linje med nuvarande och framtida investerares efterfrågan för att bättre tillgodose aktieägarnas behov.” skrev Ossiam.

DEMV, som följer Ossiam-indexet med samma namn, har en total kostnadskvot (TER) på 0,75 % och har avkastat -9,5 % under tre år.

ETF syftar till att minska volatiliteten och neddragningen av portföljen samtidigt som miljömässiga och sociala egenskaper främjas.

Samtidigt följer UKMV FTSE 100 Minimum Variance-index och har en TER på 0,15 % och har avkastat 4,3 % under tre år.

Tidigare i år anställde företaget en rad senioranställningar över hela verksamheten eftersom det ser ut att integrera ESG ytterligare i sina investeringslösningar.

I januari lade man också till ett ESG-filter till sin europeiska ETF för lika vikt för aktier för att spegla investerarnas efterfrågan.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version