Nyheter

Opti – Få ett bättre sparande

Publicerad

den

Med appen Opti är det enkelt att få ett bättre sparande. Oavsett om du ska spara 200 kr i månaden eller investera 200 000 kr så ser Opti till att du får det bästa för just dig. Det är på riktigt enkelt att komma igång, och sedan rullar allt på av sig självt. Opti löser allt åt dig: De tar fram hur just dina pengar ska investeras, de sköter köpen och de optimerar sparandet löpande, så att du fortsätter ha bäst sparande för dig. Nyckelorden är: Avkastning, Billigt, Säkert och Enkelt.

Avkastning

Opti ger dig högst avkastning för den risk du tar. Forskningen visar tydligt att man får högst avkastning för en viss risknivå om man bygger portföljer som innehåller så många olika tillgångar som möjligt, från så stor del av världen som möjligt – det som kallas diversifiering. Och vi ser ingen annan investeringstjänst, inte ens för de mest förmögna, som har en högre diversifiering än Opti. Opti bygger portföljer som innehåller flest olika sorters tillgångar, från aktier till råvaror, och från alla världens hörn. Vi ser därmed ingen som kan ge samma avkastning, för en viss risknivå, som Opti kan.

Billigt

En Opti-kund betalar ungefär hälften av vad en helt vanlig aktiefond kostar (enligt AMF), och får då dessutom både ett bättre sparande, och ett som Opti sköter åt kunden.

Säkert

Samma insättningsgaranti och investerarskydd som hos vanliga banker. Det är alltid en risk att investera i fonder och det är inte säkert att man får tillbaka hela beloppet som man satte in. Opti minskar den här risken genom att bygga portföljer som innehåller väldigt många olika tillgångar, från alla världens hörn. Vilket också ger en högre avkastning i förhållande till den risk man tar.

Enkelt

Det tar bara fem minuter att komma igång, och det enda du behöver förutom telefonen är ditt mobila Bank-ID. Du laddar ned appen, svarar på en handfull frågor – och sedan får du ett förslag på en portfölj för just dig. Frågorna handlar om exempelvis inkomst, vilken tidshorisont du tänker spara mot, om du vill investera extra hållbart samt vilken risk du är villig att ta.

Baserat på dina svar får du ett förslag på en fondportfölj som passar just dig, din ekonomi och din syn på hållbarhet. Sådana portföljer har tidigare bara varit tillgängliga för de riktigt rika eller insatta. Opti gör detta tillgängligt för alla, och sköter dessutom allt åt sina kunder.

Opti gör det enkelt att få ett bra sparande och investera rätt. Det är lätt att komma igång (tar fem minuter), och sköter sedan sig självt utan att du behöver hålla koll. Det är enkelt att göra insättningar och uttag, direkt i appen.

Opti ger en hög förväntad avkastning för den risk man tar. Det är tack vare att de investerar i fler olika tillgångar, från fler hörn av världen, än något annat sparande de sett i Sverige.

Optis teknik granskar 4000 fonder och gör 1,2 miljoner beräkningar per dag, för att se till att du alltid har det bästa sparandet till så lågt pris som möjligt.

Kort info om Opti

Opti startades pga grundarnas dåliga erfarenheter med att ha sitt sparande hos bankerna. De undrade varför bankerna främst ville sälja sina egna fonder, och varför de alltid var så dyra. Svaret var att de tjänade mest pengar på att sälja dessa, trots att det inte var bäst för oss som kunder.

Därför ville de starta något mer ärligt: En tjänst som gjorde det mycket enkelt för oss att investera sina egna pengar, både bättre och billigare. En tjänst som inte tog emot pengar under bordet från branschen, utan som bara jobbade för vårt bästa som kunder. En tjänst som hela tiden tog hand om sparandet, så att man själv kunde slappna av och inte behövde hålla koll. Det blev startskottet för Opti!

Rådgivningen är oberoende enligt svensk lag. Det innebär att Opti ger alla säljprovisioner från bankerna och fondbolagen oavkortat tillbaka till kunden (istället för att själva behålla dem som vanliga ”rådgivare”/säljare gör, så kallad ”gratis” rådgivning). Det ger ca 40% rabatt jämfört med att köpa samma fonder någon annanstans.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version