Nyheter

OOER ETC ger den dubbla avkastningen på Brent Crude

Publicerad

den

WisdomTree Brent Crude Oil 2x Daily Leveraged (OOER ETC) är en fullständigt säkerställd börshandlad råvara (ETC) utformad för att ge investerare en hävstångsexponering mot Brent-råolja. ETC ger en totalavkastning som består av 2 gånger den dagliga utvecklingen av Bloomberg Brent Crude Oil SL Excess Return Index (BCOSLER), plus ränteintäkterna justerade för att återspegla avgifter och kostnader förknippade med produkten.

Till exempel, om Bloomberg Brent Crude Oil SL Excess Return Index stiger med 1 % under en dag, kommer ETC att stiga med 2 %, exklusive avgifter. Men om Bloomberg Brent Crude Oil SL Excess Return Index faller med 1 % under en dag, kommer ETC att falla med 2 %, exklusive avgifter.

Daglig utveckling

Den implicita hävstångseffekten, beräknad som ETC:s dagliga avkastning dividerad med indexets dagliga avkastning, visar att ETC har presterat i linje med sitt uttalade mål. Eventuella avvikelser från den förväntade underförstådda hävstångseffekten kan hänföras till effekten av dagliga avgifter och den dagliga avkastningen på säkerheter eller i sällsynta fall en restrike-händelse för vilken det kommer att finnas mer information på ETC-produktsidan. Handelsvalutan för ETC-noteringen som visas nedan (LBRT) uttrycks i ETCens basvaluta – USD.

Bloomberg Brent Crude Oil SL Total Return Index

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på 2:a första månadens Brent-råoljeterminskontrakt som rullas kontinuerligt enligt ett förutbestämt rullande schema. Varje handelsdag kommer ETC att återspegla 2 gånger indexets rörelse i förhållande till föregående dags stängning (exklusive avgifter och utgifter). Därför kommer eventuella förluster att förstoras i jämförelse med en minskning av indexets värde. Hävstångsbaserade ETC:er är endast avsedda för investerare som förstår riskerna med att investera i en ETC med hävstångsexponering och som avser att investera på kort sikt.

Alla investeringar i en ETC med hävstång bör övervakas dagligen för att säkerställa överensstämmelse med din investeringsstrategi. Se avsnittet ”Riskfaktorer” i det relevanta prospektet för ytterligare information om dessa och andra risker förknippade med en investering i ETC:er med hävstång. Du bör konsultera en oberoende investeringsrådgivare innan du gör en investering i en hävstångsbaserad ETC för att avgöra dess lämplighet för dina omständigheter.

Handla (OOER ETC)

WisdomTree Brent Crude Oil 2x Daily Leveraged (OOER ETC) är en europeisk börshandlad råvara. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

Börs ValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURLBRTJE00BDD9QD91
XetraEUROOERJE00BDD9QD91
LSEGBP2BRTJE00BDD9QD91
LSEUSDLBRTJE00BDD9QD91

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version