Nyheter

Ombalansering av VDAB10 EUR och VDAB10 SEK

Publicerad

den

Från och med den senaste ombalanseringen ökade Valours VDAB10 ETP avsevärt sin viktning av blockkedjebaserade betalningsnätverk XRP, med korgen bestående av: Bitcoin, Ethereum, Ripple, BNB, Cardano, Dogecoin, Solana, Tron, Polygon och Litecoin, och erbjuder investerare en balanserad och mångsidig täckning av det ständigt föränderliga digitala tillgångsutrymmet.

Valours Digital Asset Basket 10 (VDAB10) ETP välkomnar Tron (TRX) till mixen genom att ge investerare pålitlig, säker och diversifierad exponering mot de 10 största kryptovalutorna efter börsvärde. Tron, som lanserades 2017, är en decentraliserad smart kontraktsplattform som har hög genomströmning och låga transaktionskostnader.

Under den föregående månaden upplevde Bitcoin och Ethereum en nedgång i sina priser, medan flera altcoins visade robusta prestanda, med XRP i spetsen och steg med över 50 % under hela juli. Som ett resultat av detta gav produkten VDAB SEK en god prestanda, hänförlig till att altcoins utgör 40 % av korgens vikt. VDAB10 EUR-produkten straffades av en ogynnsam utveckling av EURUSD-växelkursen och har därför sett en svagare prestanda än väntat med stigande altcoin-priser.

Utveckling

Sedan lansering: Valours Digital Asset Basket (VDAB10) SEK +9,22%

Sedan lanseringen: Valours Digital Asset Basket (VDAB10) EUR +1,12%

Senaste månaden: Valours Digital Asset Basket (VDAB10) EUR -0,25 %

Nya vikter för VDAB10:

BITCOIN 30,00 %

ETHEREUM 30,00 %

XRP 11,85 %

BINANCE BNB 11,77 %

CARDANO 3,42 %

DOGECOIN 3,34 %

SOLANA 3,02 %

TRX 2,34 %

POLYGON 2,17 %

LITECOIN 2,10 %

Handla VDAB10 ETP

VALOUR DIGITAL ASSET BASKET 10 (VDAB10) SEK är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETPhandlas på flera olika börser, till exempel Nordic Growth Market (NGM).

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version