Nyheter

Ökat intresse för att blanka tillväxtmarknader

Publicerad

den

Under juli månad kunde vi notera hur intresset för att blanka iShares MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: EEM) ökade betydligt. Per den 15 juli 2016 var antalet blankade andelar 109 423 781, en ökning om 25,8 procent från den 30 juni 2016 när antalet uppgick till 86 982 159 stycken. Detta kan endast tolkas som ett ökat intresse för att blanka tillväxtmarknader eftersom en satsning på EEM, vare sig det är en lång eller kort position, innebär en exponering mot emerging markets.

För närvarande ligger den dagliga omsättningen på cirka 71 miljoner andelar per dag, vilket betyder att det går att täcka den korta positionen på endast 1,5 handelsdagar.

EEM öppnade på 36,205 USD i fredags, vilket skall ställas mot denna börshandlade fonds årslägsta på 27,61 USD och årshögsta på 37,01 USD. 50-dagars glidande medelvärde ligger på 34,54 USD och 200 dagars glidande medelvärde på 32,83 USD.

iShares MSCI Emerging Markets (NYSEArca: EEM)

EEM är en börshandlad fond som replikerar investeringsresultatet för MSCI Emerging Markets Index. Denna ETF investerar i allmänhet åtminstone 90 procent av sina tillgångar i detta underliggande index, endera i form av stamaktier eller i depåbevis som representerar värdepapper i det underliggande indexet.

MSCI Emerging Markets Index är ett index som är utformat för att mäta utvecklingen på de globala tillväxtmarknaderna. Det kan investera resten av sina tillgångar i andra värdepapper, inklusive värdepapper som inte ingår i det underliggande indexet, men som förvaltarna tror kommer att bidra till fonden spåra index, och i andra investeringar, inklusive terminskontrakt, optioner på terminskontrakt, andra typer av alternativ och swappar relaterade till sitt referensindex.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version