Nyheter

Ökad användning av cannabidiol (CBD) för att driva den globala cannabismarknaden

Publicerad

den

Enligt en nyligen publicerad rapport värderades den globala cannabismarknaden 2018 till 8 miljarder US-dollar 2018 och beräknas växa i snabb takt från 2019 till 2027. Fördelen med medicinsk cannabis är att den kompletterar det normala cannabis-systemet som kallas endocannabinoid-systemet i kroppen. Intresset för och användningen av medicinsk cannabis ökar avsevärt i flera länder. Regler som reglerar dess användning varierar mellan länder och påverkar medicinsk praxis och erfarenhet. Den nuvarande uppfattningen bland allmänheten är att medicinsk cannabis har den terapeutiska potentialen att förebygga och behandla en lång lista med störningar. Det finns emellertid en betydande klyfta mellan antagandet och de aktuella bevisen i medicinsk litteratur. Den vanliga uppfattningen är att medicinsk cannabis främst används av unga vuxna. Ändå använder äldre vuxna alltmer medicinsk cannabis, och studier visar varierande prevalens, från cirka 7% till mer än en tredjedel, beroende på land. Cannabisbehandling ger den geriatriska befolkningen lättnad från symtom som kräkningar, sömnsvårigheter, kronisk smärta, tremor, agitation, spasticitet, illamående och nedsatt aptit.

Breddar utbudet av cannabiskonsumentprodukter för att driva den globala cannabismarknaden

Produktuppfinning och framsteg inom cannabisvarianter, infunderade produkter, koncentrat, förångningsteknologi och cannabisbaserade farmaceutiska produkter förväntas driva konsumenternas adoption och utgifter. Konsumentproduktföretag för medicinsk cannabis kommer att försöka differentiera sina produkter genom marknadsföring, prissättning, förpackning, distribution, urval och kvalitet. Man tror att produktdifferentiering och tillgänglighet kommer att vara vanligare på legala cannabismarknader och driva konsumentövergången från olagliga till lagliga marknader.

Ökad användning av cannabidiol (CBD) driver den globala cannabismarknaden

När det gäller derivat har den globala marknaden för medicinsk cannabis klassificerats i cannabidiol (CBD), tetrahydrocannabinol (THC) och andra. Segmentet cannabidiol (CBD) förväntas dominera den globala marknaden för medicinsk cannabis under prognosperioden. Användning av cannabidiol (CBD) vid behandling av olika tillstånd som anfall, inflammation, smärta, psykos eller psykiska störningar, inflammatorisk tarmsjukdom, illamående, migrän, depression och ångest förväntas driva tillväxten i segmentet.

Smärtlindring är det viktigaste applikationsområdet

Baserat på ansökan har den globala marknaden för medicinsk cannabis kategoriserats i hantering av psykisk hälsa, hantering av neurologiska störningar och smärtlindring. Segmentet för hantering av psykisk hälsa har delats upp i ångest, depression och andra (ADHD), posttraumatisk stressstörning (PTSD), etc.). Segmentet för hantering av neurologiska störningar har segregerats i epilepsi, Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och andra (Huntingtons sjukdom, multipel skleros, etc.). Smärtlindringssegmentet har delats in i neuropatisk smärta, cancersmärta och andra (postoperativ, kronisk smärta etc.).

Smärtlindringssegmentet kommer sannolikt att dominera den globala marknaden för medicinsk cannabis under prognosperioden. Enligt National Prescription Audit (december 2016) var smärtbehandling den näst största terapin i USA. Hög efterfrågan på smärtlindring förväntas stimulera segmentets tillväxt.

Detaljhandelsapotek är den största distributionskanalen

När det gäller distributionskanal har den globala marknaden för medicinsk cannabis klassificerats i sjukhusapotek, detaljhandelapotek och onlineapotek. Detaljhandelsapotekssegmentet drivs av hög etableringsgrad för detaljhandelns apotek. Ökning av godkännande för försäljning av medicinsk cannabis i detaljhandelns apotek och ökade fördelar med produkterna påverkar försäljningen positivt. Dessa faktorer kommer sannolikt att öka segmentet under prognosperioden.

Marknad för medicinsk cannabis: framstående regioner

När det gäller region har den globala marknaden för medicinsk cannabis segmenterats i Nordamerika, Europa, Latinamerika och resten av världen. Nordamerika dominerade den globala marknaden för medicinsk cannabis 2018, följt av Europa. Ökad förekomst av neurologiska och smärtsjukdomar, multipel skleros och cancer är den viktigaste faktorn som förväntas driva marknaden i regionen från 2019 till 2027. En betydande produktion av cannabis i Kanada förväntas också driva marknaden i Nordamerika under prognosen period. Tillväxten på marknaden för medicinsk cannabis i Europa beror på ökad produktion av cannabis på grund av legalisering av försäljning av medicinska cannabisprodukter i flera länder i Europa

Lansering av innovativa produkter och M&A av nyckelaktörer för att öka den globala cannabismarknaden

Den globala marknaden för medicinsk cannabis är mycket fragmenterad, med ett stort antal aktörer som har majoritetsandel på inhemska marknader. Utveckling och kommersialisering av medicinska cannabisprodukter är en av de viktigaste trenderna på den globala marknaden för medicinsk cannabis. Dessutom är företag engagerade i att bredda produktutbudet inom medicinsk cannabis och stärka positionerna på den globala marknaden. Framstående aktörer som verkar på den globala marknaden för medicinsk cannabis inkluderar Canopy Growth Corporation, United Cannabis, Aurora Cannabis, Cannabis Sativa, Inc., Emerald Health Therapeutics, GW Pharmaceuticals plc, Tilray, Medical Marijuana, Inc., Supreme Cannabis Company, Inc., och The Cronos Group.

För europeiska investerare

En av de största ETFerna som handlas i Europa är Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF. Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX, i bland också benämnd CBSX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version